logo F1online.sk

Sainz: Ako Ferrari nechceme byť porazení AlphaTauri

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 11. 2021

Ferrari sa v Mexiku dostalo v boji o tretie miesto Pohára konštruktérov do vcelku komfortnej situácie. Scuderia môže v Brazílii počítať s náskokom 13,5 bodu a McLaren zdolala aj v piatkovej kvalifikácii na Interlagose. Avšak podobne ako v Mexiku, ani v Brazílii nerozdávali piloti pred novinármi úsmevy.

Carlos Sainz i Charles Leclerc dokázali zdolať McLareny a do sobotného šprintu odštartujú z šiesteho, resp. siedmeho miesta. Opäť ich však dokázal zdolať Pierre Gasly na AlphaTauri, čo síce pilotov Scuderie neprekvapilo, no na druhej strane Ferrari nikdy nechce skončiť za AlphaTauri.

„Nie, nie je to prekvapenie,“ pokrútil hlavou Carlos Sainz. „Majú veľmi silné auto, boli rýchli počas celej sezóny, len teraz to vyzerá tak, že sa im podarilo nájsť konzistentnosť, ktorá im možno zo začiatku chýbala. To auto je vážne rýchle.“

„Pokúsime sa ich zdolať a pokúsime sa naďalej zlepšovať, pretože ako Ferrari nechceme byť porazení AlphaTauri, a to ani v prípade, že zdoláme McLaren,“ dodal Sainz, ktorý na Gaslyho stratil asi päť stotín sekundy. S výnimkou prehry s AlphaTauri však bol rodák z Madridu spokojný.

„Podarilo sa mi hneď získať pôdu pod nohami. Ak by tento formát bol niekedy začiatkom sezóny, tak by som sa trápil trochu viac. Teraz ku koncu však cítim, že to mám v ruke už od prvého tréningu, vďaka čomu sa mi podarilo poskladať dobré kolá v Q1 i Q2 a potom do toho v Q3 ísť naplno,“ povedal Sainz.

Charles Leclerc taktiež nerozdával úsmevy. Druhýkrát za sebou podľahol tímovému kolegovi a nebola to z jeho strany vôbec hladká kvalifikácia. V Q1 prišiel o svoj čas pre porušenie traťových limitov a musel nasadiť ďalšiu sadu mäkkých pneumatík. Pred Q3 mu tak „na sklade“ zostala už len jedna čerstvá.

„V Q1 a Q2 to bolo dobré, no potom v Q3 som prvý pokus musel zajazdiť na opotrebovaných pneumatikách. Bolo preto ťažké dostať sa do rytmu, následne som v druhom pokuse nedoviedol dostatočne dobrú prácu,“ povedal po kvalifikácii Leclerc.

„AlphaTauri bolo asi príliš rýchle. Poraziť McLaren je pozitívom, ale prial som si lepší výsledok,“ dodal Charles.