logo F1online.sk

Russell si nechtiac odpojil nápoj, keď si uvoľnil pásy a nakláňal sa dopredu

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala8. 11. 2021

George Russell musel Veľkú cenu Mexika zvládnuť bez prísunu tekutín. Pilot Williamsu totižto v úvode pretekov chcel zistiť, či si nepoškodil predné krídlo, kvôli čomu sa musel nakloniť dopredu. Počas toho si však odpojil hadičku z nápoja.

Štart pretekov bol poriadne chaotický. Videli sme niekoľko kolízií, zničené krídla a aj dve odstúpenia z pretekov. Za prvým sektorom si takmer nik zo stredu poľa nemohol byť istý tým, že nemá nič poškodené.

Keď vyšlo na trať bezpečnostné vozidlo, George Russell chcel vedieť, ako je na tom jeho Williams FW43B, najmä predné krídlo, z ktorého sa mohlo niečo odlomiť. Aby mal Russell lepší výhľad, uvoľnil si bezpečnostné pásy. Popri tom však aj odpojil hadičku.

“Myslel som si, že som si poškodil predné krídlo, takže keď to bolo bezpečné, som si mierne uvoľnil bezpečnostné pásy a ponad auto nakukol. Počas toho mi vyskočila hadička z nápoja,” vysvetlil George Russell. “Počas safety caru som teda prišiel o nápoj. Spravil som to počas výjazdu bezpečnostného vozidla.”

To museli byť náročné preteky celkom bez tekutín, nadhodil jeden z novinárov ešte čerstvo si pamätajúc Pérezove slová z VC USA, na čo sa Russell len pousmial: “Myslím si, že na minulých pretekoch z toho Sergio robil len veľké haló.”

Dramatický štart Georgeovi Russellovi výrazne pomohol, keďže vďaka množstvu kolízií poskočil zo šestnásteho miesta až na deviate. Avšak následne sa spolu s Nicholasom Latifim začali bezradní prepadávať poradím. Horšie ako Williamsy skončil len Nikita Mazepin, a to Valtteri Bottas v závere absolvoval dve extra zastávky v boxoch.

Russell bol tak uprostred akcie, no veľmi nadšený z toho nebol. Piloti si na ňom totižto pochutnávali pekne jeden po druhom. “Z mojej strany by som to nenazval vzrušujúce, úprimne, toto bolo azda najťažšie popoludnie, aké sme mali za celú sezónu.”

“Bolo to naozaj ťažké. Po štarte sme si mysleli, že sme na ceste za dobrým výsledkom. V prvom kole som sa vyšplhal zo šestnásteho miesta na deviate, čo som považoval za dosť dobré, no potom sme boli úplne stratení,” dodal s povzdychom.

Súvisiace články