logo F1online.sk

Hamilton o spolupráci s Bottasom na štarte: Predstavoval som si to inak…

Max Verstappen pred Hamiltonom, Bottasom, po štarte VC Mexika 2021
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala8. 11. 2021

Valtteri Bottas po sobote síce chcel pomôcť svojmu tímu a chystal sa spraviť všetko pre to, aby Mercedesy boli na prvých dvoch priečkach aj po prvej zákrute, no po štarte pretekov akoby na svoje predsavzatie zabudol. Nahneval tým nielen Tota Wolffa, ale sklamaný bol aj Lewis Hamilton, podľa ktorého Bottas otvoril dvere súperovi.

Mercedesy v kvalifikácii obsadili prvý rad, ale začiatok pretekov nezvládli. Max Verstappen si vďaka Bottasovej chybe neporadil len s jedným, ale šmahom ruky s oboma striebornými šípmi. V tej chvíli už Lewis Hamilton nemal šancu s výsledkom pretekov niečo spraviť a musel sa zmieriť s tým, že rýchly Red Bull neohrozí.

Lewis Hamilton po pretekoch prezradil, že kým on sa snažil pokrývať vnútrajšok trate, aby sa tadiaľ nikto nedostal dopredu, Valtteri Bottas zlyhal na vonkajšku. “Prirodzene, predstavoval som si to inak v tom zmysle, že Valtteri by mal možno lepší štart a ja by som sa pokúsil dostať do jeho zákrytu.”

Presne tak to spravil Sebastian Vettel v roku 2019, keď sa zaradil za Charlesa Leclerca, hoci vtedy si pomohol aj vytlačením Lewisa Hamiltona z trate. Teraz sa Hamiltonovi podaril o čosi lepší štart. “Avšak ja som bol už na jeho úrovni, čo bolo dobré. Potom som si pokrýval svoju stranu trate, aby som mal istotu, že sa mi nikto nenatlačí na vnútrajšok.”

“Snažil som sa udržať za sebou Red Bull, ktorý som mohol vidieť v spätných zrkadlách, a pomyslel som si, že Valtteri bude robiť to isté,” povzdychol si Hamilton, ktorého táto chyba mohla stáť body v šampionáte. “Avšak potom Maxovi otvoril dvere.”

“Max bol na pretekárskej stope, takže pri brzdení do prvej zákruty odviedol mega robotu. Nuž a pretože ja som bol na vnútrajšku, na všetkom tom prachu, tak som nemal žiadnu nádej,” vysvetlil úradujúci šampión.

Súvisiace články