logo F1online.sk

Sainz: Z pohľadu čistého tempa to boli jedny z mojich najlepších pretekov

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 11. 2021

Veľmi dôležitý víkend v boji o celkové tretie miesto Pohára konštruktérov. Forma Ferrari naďalej graduje a nedá sa ubrániť dojmu, že nasadenie novej pohonnej jednotky poskytlo Scuderii rozhodujúce desatinky k dobru. McLaren sa v Mexiku mohol len bezmocne prizerať, ako Ferrari zhrablo veľké body a vrátilo sa na tretie miesto.

Piloti Scuderie neboli po sobote vôbec nadšení. Carlos Sainz sa v aute necítil komfortne a Charles Leclerc gánil na svoj vlastný výkon. V nedeľu sa však všetko otočilo v prospech chlapcov z Maranella. Charles Leclerc bol po prvej zákrute už piaty a Carlos Sainz sa síce v dôsledku kolízie trochu prepadol, no stratené rýchlo získal späť.

„Mali sme veľmi nešťastný štart, musel som sa vyhýbať kolízii, čo ma stálo nejaké pozície. Tak to však v pretekoch niekedy chodí, museli sme sa sústrediť, no ukázali sme dobré tempo a boli veľmi rýchli,“ povedal po pretekoch Carlos Sainz.

„Zvolili sme tímovú réžiu a tím ma poslal pred Charlesa v snahe dobehnúť Gaslyho. Ten však bol celý víkend veľmi rýchly a nedokázali sme sa priblížiť. Avšak tempo bolo celý deň veľmi dobré,“ dodal Sainz.

Ferrari v nedeľu nenašlo recept na Pierra Gaslyho, ktorý podal opäť fantastický výkon. Charlesovi Leclercovi naňho nevyšiel undercut a nepomohla ani tímová réžia. Scuderia svojich jazdcov v závere prehodila a vyslala Sainza na čerstvejších pneumatikách stíhať Gaslyho, no ani Carlos nemal nárok. Španiel tak v závere vrátil Leclercovi piate miesto.

„Z pohľadu čistého tempa to boli jedny z mojich najlepších pretekov v sezóne,“ povedal Sainz. „Chceli sme získať o čosi viac bodov ako McLaren, čo sa nám aj podarilo. Tento víkend na to bola ideálna príležitosť. Pred záverom sezóny tak máme náskok, no bude to ešte tesné. Podľa mňa prídu okruhy, kde budú mať rýchlejšie auto.“