logo F1online.sk

Pérez: Chcel som viac…

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 11. 2021

Pre Sergia Péreza bola Veľká cena Mexika skutočne dôležitým víkendom. Domácu pôdu napokon môže opustiť so vztýčenou hlavou. Svoju úlohu splnil, pred zrakmi státisícov priaznivcov a svojej rodiny vystúpil na pódium. Jeho tím tak urobil v sezóne 2021 ďalší dôležitý krok, hoci Checo po pretekoch priznal, že chcel viac.

Žiadny Mexičan sa nikdy predtým na domácom podujatí nedostal na pódium a žiadny z nich nikdy neviedol preteky. Pérezovi sa to v nedeľu podarilo zmeniť, hoci ako sám povedal, byť nadšený z tretieho miesta skrátka nemá v povahe.

„Určite, byť na pódiu na vašej domácej veľkej cene, je niečo veľmi, veľmi jedinečné,“ prehlásil po pretekoch Sergio Pérez. „Samozrejme, chcel som viac, chcel som vyhrať. Určite, skončiť na prvom a druhom mieste by pre tento tím bolo úžasné. My jazdci sme veľmi súťaživí a ani tretie miesto si nedokážeme naplno užiť.“

„Dnešok je však jedným z tých dní, ktoré si musím užiť, a to kvôli týmto fanúšikom. Vidieť takú masu ľudí šťastnú a tiež každého, kto bol so mnou prakticky od môjho prvého dňa, je niečo naozaj jedinečné,“ povedal Checo, ktorý mal na pretekoch pochopiteľne celú svoju rodinu.

Pérez v závere nemal veľmi ďaleko od toho, aby pre svoj tím vybojoval double. V záverečných desiatich kolách sa tlačil na Lewisa Hamiltona, no opäť sa potvrdilo, že predbiehanie je na tejto trati náročné.

„Ako povedal aj Lewis, bolo to veľmi tesné. V jednom kole to bolo na hrane undercutu, oni pochopiteľne zastavili a prezuli, takže my sme to urobili opačne a náš stint natiahli,“ hovorí Pérez.

„Takisto to bolo zložité kvôli o kolo pomalším pilotom, myslím, že každý z nás za nimi stratil trochu času. Nemal som však šancu, keďže predbiehanie je na tejto trati naozaj náročné, najmä s ohľadom na ich rýchlosť na rovinkách. Je to trochu škoda, pretože si myslím, že dnes sme mali tempo na zisk double,“ uzavrel Pérez.

Péreza môže okrem mnohých ďalších vecí tešiť aj fakt, že s jeho pomocou sa Red Bull v posledných dvoch podujatiach dokázal vrátiť do boja v Pohári konštruktérov.