logo F1online.sk

Sklamaný Pérez: Nedarilo sa mi zahriať pneumatiky

Sergio Pérez
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 7. 2020

Racing Point mal našliapnuté na víkend snov. Sergio Pérez ovládol prvý voľný tréning a v druhom skončil tretí. Ružové monoposty patrili na Spielbergu medzi absolútne najrýchlejšie. Kvalifikácia však nedopadla dobre. Mexičan nedokázal zajazdiť konkurencieschopný čas a zajtra vyštartuje až sedemnásty. Nepochlapil sa ani jeho tímový kolega Lance Stroll na trinástom mieste, s ktorým tento tím takisto spokojný nie je.

„Je to veľké sklamanie,“ povedal Pérez po kvalifikácii. „Viete, že sme mali rozbehnutý skvelý víkend, keďže na suchu bolo naše tempo skvelé. No na vode sme sa nemohli dostať do rytmu.“

„Veľmi som bojoval, aby sa mi podarilo zahriať pneumatiky. Trvalo mi to dve alebo tri kolá, kým som ich zahrial. Konečne v poslednom pokuse to vyzeralo na dobré kolo, ale prišli červené vlajky. Teraz nám nezostáva nič iné, než sa sústrediť na zajtrajšie preteky.“

Mexický pilot tak senzačne vyštartuje až z predposledného radu po boku jazdca Williamsu Nicholasa Latifiho. Pre Racing Point je to tak po sobote veľmi veľké sklamanie, o to viac, keď vlajku tímu nepozdvihol ani Lance Stroll, ktorý zajazdil trinásty najrýchlejší čas.

„Bude to veľmi ťažké postupovať vpred a predbiehať. Máme však dobré auto, takže urobíme všetko, aby sa nám to podarilo,“ povedal Pérez.

Ako sme už uviedli, oveľa lepšie na tom nebol ani jeho tímový kolega. Lance Stroll už neraz dokázal, že daždivé podmienky zvláda. V roku 2017 zajazdil v kvalifikácii na Veľkú cenu Talianska štvrtý najrýchlejší čas. V Štajersku to však nepotvrdil a odštartuje trinásty.

„Neviem, čo sa tam stalo. Ku koncu Q2 sme sa nejako prepadli a strácali sme grip. Nedokázal som tak svoj čas zlepšiť,“ pokrčil plecami Stroll. Faktom je, že ku koncu druhej časti kvalifikácie dážď zosilnel, bolo teda ťažšie zrýchliť, aj keď sa to niektorým podarilo.

„Mali sme dobrý začiatok. Myslím, že sme z Q1 postúpili s komfortným náskokom. Podobné to bolo i na začiatku Q2, ale potom sme stratili grip na čerstvej sade pneumatík, kým ostatní sa dokázali zlepšiť. Musíme sa teda pozrieť na to, prečo sa tak stalo,“ uzavrel Stroll.

Súvisiace články