logo F1online.sk

Leclerc je zo seba sklamaný, Sainzovi stačilo „nijak výnimočné kolo“ na šieste miesto

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 11. 2021

Nedá sa to povedať inak, Ferrari malo pred mexickou kvalifikáciou vyššie očakávania. Finálny výsledok síce nie je nijak hrozný a dáva Scuderii šancu opäť znížiť stratu na McLaren alebo ho dokonca predbehnúť, no piloti tímu sa pred mikrofónmi médií nijak neradovali, Charles Leclerc bol zo seba dokonca veľmi sklamaný.

Nie je to pre Ferrari nijak hladký víkend. Aj po piatku sa jazdci na správanie a pocit zo svojho monopostu dosť sťažovali. Ich postup skrz prvú a druhú časť kvalifikácie však bol pomerne hladký. V tej tretej však prišli nejaké zaváhania, najmä zo strany Charlesa Leclerca, ktorý bol na seba dosť nahnevaný a ôsme miesto mu určite nestačilo.

„Nie som so sebou spokojný,“ pokrútil hlavou monacký pretekár. „Bol to pre mňa zatiaľ veľmi náročný víkend. V prvom, druhom i treťom voľnom tréningu som sa v aute nevedel nájsť a dostať z neho ten správny pocit. Konečne som to dokázal v Q1 a Q2, ktoré boli veľmi dobré, takisto prvý pokus v Q3 bol dobrý, no potom som v druhom pokuse urobil chybu, ktorá ma pripravila v podstate o všetku tú tvrdú prácu predtým.“

„Som zo seba sklamaný a chcem sa uistiť, že niečo také sa už v budúcnosti nezopakuje. Auto bolo dnes veľmi dobré a môžem z toho viniť len seba,“ dodal monacký pretekár.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz na tom bol trochu opačne. V kvalifikácii mu to veľmi nesedelo, v druhom a treťom tréningu naopak áno. S výsledným šiestym miestom môže byť spokojný, no ako sám hovorí, zostal trochu prekvapený.

„Bola to veľmi komplikovaná kvalifikácia. Od Q1 som nemal z auta ten správny pocit, takisto to nebolo jednoduché ani na stredne tvrdých pneumatikách. Až do druhého pokusu v Q3 sa mi nepodarilo zajazdiť jedno čisté kolo. A ani to druhé kolo sa mi nezdalo nijak výnimočné, keďže som nemal rytmus. V druhom a treťom tréningu som mal oveľa lepší pocit,“ povedal po kvalifikácii Sainz.

„Keď som to posledné kolo dokončil, myslel som si, že budem desiaty, možno deviaty. Inžinier mi povedal, že som šiesty, vďaka čomu som bol trochu spokojnejší, no očakávali sme jednoduchšiu kvalifikáciu.“

Ferrari dnes dokázal zdolať Pierre Gasly na AlphaTauri, ktorý bol so svojim monopostom opäť veľmi rýchly. Ťažil však aj z pomoci tímového kolegu, ktorý mu na cieľovej rovinke rozrážal vzduch.

„Celý víkend mali podobné tempo ako my, plus k tomu treba pridať dve desatiny, ktoré im priniesla jazda v zákryte. Úprimne som však očakával, že budem pred nimi, pretože v treťom tréningu som priam lietal,“ uzavrel madridský rodák.

Súvisiace články