logo F1online.sk

Leclercov motor nedodával dostatočný krútiaci moment na výjazdoch

Charles Leclerc
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 11. 2021

Ferrari nevstúpilo do mexického víkendu tak, ako si v Maranelle predstavovali. Scuderia mala v piatok problémy, Charles Leclerc nebol spokojný so správaním svojho motora, Carlos Sainz sa sťažoval na vyváženie. Ferrari síce bolo bezpečne v prvej desiatke, no podľa pilotov neboli tretím najrýchlejším tímom.

Tímy s motormi Honda sa na tejto trati zdajú byť veľmi rýchle, čo sa aj predpokladalo. Scuderia chcela v Mexiku potvrdiť zlepšujúcu sa formu a opäť poraziť McLaren, no mexický piatok bol pre chlapcov z Maranella veľmi náročný. V druhom tréningu sme začuli aj sťažnosti Charlesa Leclerca, ktorý nebol spokojný so správaním svojej pohonnej jednotky.

„Nebolo to nič veľké a máme to pod svojou kontrolou, takže žiadne veľké problémy, ale trochu mi to sťažilo jazdu v týchto podmienkach,“ povedal Leclerc po skončení piatkového programu. Sám však veľa svetla do vzniknutej situácie nepriniesol.

„Niekedy mi motor nedodával dostatočný krútiaci moment na výjazdoch zo zákrut, kvôli čomu mi chýbala akcelerácia. Nie som si úplne istý, čo to spôsobilo. Budeme mať míting a tím už vie čo je vo veci, ja zatiaľ ešte nie,“ dodal monacký pretekár.

Ferrari pricestovalo do Mexika s cieľom poraziť McLaren, v ideálnom prípade mu vziať tretie miesto v Pohári konštruktérov. Chlapci z Wokingu neboli v piatok veľmi rýchli, avšak AlphaTauri sa zdala byť dosť konkurencieschopná.

„Je to trochu zvláštne, pretože sme si pred príchodom sem mysleli, že budeme celkom konkurencieschopní, ale zatiaľ tak vyzerá AlphaTauri, vlastne všetky monoposty s motormi Honda. Aj McLaren bude určite vysoko. Čaká nás tesný súboj,“ povedal Leclerc.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz bol v piatkových voľných tréningoch z jazdcov Scuderie tým rýchlejším. Aj on však pred zvyškom víkendu očakáva od svojho monopostu viac.

„Nebudem klamať, celkovo to bol náročný deň. Hľadali sme to správne vyváženie, čo je na tejto trati veľmi náročné. V prvom tréningu sme s balansom boli spokojní, v tom druhom už trochu menej. Zvládli sme to však skorigovať a vrátiť sa do hry, ale je to celkom zložité,“ povedal Sainz.

Na otázku, či pred víkendom očakával, že bude trochu vyššie v poradí, povedal: „Možno. Uvidíme zajtra. Ak sa nám podarí trafiť vyváženie a zmeny v nastavení pôjdu správnym smerom, môžeme sa posunúť. Mám pocit, že sme zatiaľ z nášho balíka nedostali maximum.“

„Nemyslím si, že sme to nateraz s vyvážením úplne trafili a stále sme trochu ďaleko od ideálu. Pred sobotou sa chceme uistiť, že sa dostaneme do toho správneho okna a získame desatinky navyše, ktoré nás posunú pred AlphaTauri,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články