logo F1online.sk

Pustí Pérez pred seba Verstappena? To by boli príjemné problémy, hovorí

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 11. 2021

Čím je koniec sezóny bližšie, tým dôležitejšie sú pre ašpirantov na titul výkony ich tímových kolegov. Teraz má veľkú príležitosť pomôcť tomu svojmu Sergio Pérez. Pustí Verstappena pred seba, ak bude v nedeľu pred ním? To je otázka, na ktorú teraz nevie odpovedať, no určite by sa v nedeľu chcel ku nej dopracovať.

Sergio Pérez sa konečne dostáva do formy. Načasovať si to azda ani nemohol lepšie, keďže už tento víkend ho čaká domáca VC Mexika, obrovská príležitosť zahviezdiť pred vlastnými fanúšikmi, ktorým vraj už nie je kam stavať ďalšie tribúny. Pred Pérezom je však dilema.

Red Bull angažoval mexického pretekára a dal mu jasnú úlohu: Pomôcť Maxovi Verstappenovi získať majstrovský titul. To sa pri podpise zmluvy ľahko povie, no keď príde na lámanie chleba, v hre je víťazstvo vo veľkej cene a navyše pred domácimi fanúšikmi, situácia sa môže zmeniť.

Zareaguje vo vysielačke na prípadný tímový príkaz slovami “No hablo inglés”, alebo uposlúchne? “Myslím si, že mať taký problém by bolo skvelé,” odvetil vo štvrtok na tlačovke Sergio Pérez. “Vždy to však závisí od situácie, pretože väčšinu rozhodnutí prijímate počas pretekov, v zápale boja. Myslím, že to bude závisieť od okolností, uvidíme. Som si však istý, že celý tím chce, aby som tento víkend vyhral.”

Tribúny na Autodróme bratov Rodríguezovcov budú plné podporovateľov rodáka z Gaudalajary. Bol by to pekný príbeh, keby mu Red Bull dovolil vyhrať. Pérez naň aj v tomto smere nepriamo apeluje. “Myslím si, že všetci sú nadšení, všetci v našom tíme, diváci. Pre nás je to výnimočné podujatie a veľmi intenzívny súboj. Uvidíme počas pretekov.”

“Ale som si istý, že všetci v tíme chcú, že ak mám vyhrať nejaké preteky, tak aby to boli tieto. Určite mám plnú podporu celého tímu,” upokojuje sa víťaz dvoch veľkých cien, ktorý zatiaľ “nevidí dôvod” diskutovať o tímovej réžii predtým, ako sa vôbec začala súťažná časť víkendu.

“Uvidíme, ako na tom budeme v sobotu, a či má vôbec cenu otvoriť túto debatu. Nemáme žiadnu garanciu toho, že sa v takej pozícii ocitneme. Myslím si, že by bolo príjemné mať taký problém, ale zatiaľ sme o ničom nediskutovali,” vysvetlil Pérez.

Štvrtkovým kolegom Sergia Péreza na tlačovej konferencii bol Daniel Ricciardo, ktorý vyhlásil, že by tím neposlúchol, pokiaľ by šlo o domáce víťazstvo. “Momentálne odpoviem, že nie. Ak by to boli posledné preteky sezóny a výmena pozícií by znamenala získať alebo nezískať titul, tak to by už bolo komplikovanejšie rozhodovanie. Ale domáce víťazstvo, o tom snívate ako dieťa. Ak ste si ho na trati vybojovali, myslím si, že by ste si ho mali aj vziať.”