logo F1online.sk

Rosberg: Minulý rok v Sachíre som premýšľal nad zastúpením Lewisa Hamiltona

Lewis Hamilton a Nico Rosberg, 2016
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko4. 11. 2021

Koncom vlaňajšej sezóny bol Lewis Hamilton pozitívne testovaný na koronavírus. Jeho náhradou sa stal George Russell, ktorý po neslávne známej veľkej cene skončil až na ôsmom mieste. O slovo sa však prihlásil Nico Rosberg, ktorý tvrdí, že nad zastúpením britského jazdca takisto uvažoval.

„Určite by som zvážil, že zdvihnem ten telefón,“ povedal Rosberg Jensonovi Buttonovi na svojom YouTube videu. „Ale fyzicky by som to nezvládol. V žiadnom prípade. Viac ako dve kolá by som s tým autom nezvládol. Moje ruky by boli tuhé ako skala a prsty … Som si istý, že po dvoch kolách by som už nedokázal držať volant.“

„Nehovoriac o tom, že pri brzdení by mi spadol krk ‚medzi nohy,‘ pretože by som nedokázal udržať hlavu hore! Viete, ‚G-čka‘ na týchto autách, tie výzvy a rozvoj, ktorý potrebujete na všetky svoje špecifické svaly, svaly na rukách … Je to veľmi na hrane,“ pokračoval bývalý nemecký pilot Formuly 1. „Takže fyzicky – žiadna šanca, pretože premýšľal som o tom.“

Rosbergove ukončenie kariéry po jeho majstrovskej sezóne 2016 bolo rozhodne šokujúcim momentom pre mnohých fanúšikov. Napriek tomu, že samotný Nico by si rád zajazdil v monoposte Formuly 1, tvrdí, že už netúži jazdiť na plný úväzok.

„Ak mi poviete, že si Valtteriho auto môžem vyskúšať zajtra v Bahrajne, na testovací deň, povedal by som si: ‚Wow, to je také skvelé, rád by som to urobil,‘“ povedal dnes už 36-ročný Nemec.

„Ale ak mi poviete, že mám šancu vrátiť sa na ďalšiu sezónu, nie. Ďakujem veľmi pekne všetkým. Som veľmi spokojný so svojím druhým životom. Je to všetko hotové a splnené,“ uzavrel Nico Rosberg.

Nemec dokonca v nedávnom rozhovore prezradil, že rozhodnutie o ukončení aktívnej kariéry pilota Formuly 1 padlo v momente, keď prekročil cieľovú čiaru v posledných pretekoch ročníka 2016.