logo F1online.sk

Anthony Hamilton: Lewis je jedným z posledných Mohykánov

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko31. 10. 2021

Bitka medzi dvojicou Max Verstappen a Lewis Hamilton pokračuje aj po americkom víkende. Tento súboj hodnotí aj otec Lewisa, Anthony Hamilton, ktorý svojho syna nazval akýmsi posledným Mohykánom, ktorý je zatiaľ neporazený.

„Nie som si istý, (ako dlho) bude pretekať,“ povedal Anthony Hamilton pre talkSPORT.

„Vždy mu hovorím, ak sa cítiš fit, ak si stále užívaš jazdu v aute, stále doň rád nastupuješ, potom pokračuj a to je to, čo on miluje, miluje šoférovanie, mám podozrenie, že bude pokračovať,“ zhodnotil otec Lewisa Hamiltona. „Stále je pred nami štvrtina sezóny, na konci dňa, my budeme bojovať až do konca. Či už vyhráme alebo prehráme, bola by to fantastická sezóna, s výhrou alebo prehrou.“

Hamiltonovým súperom je o 12 rokov mladší Holanďan, Max Verstappen. Vo svojich vyjadreniach sa Anthony Hamilton dotkol aj otázky veku.

„Byť starším v seriáli, nech už ide o čokoľvek, je výhra, pretože je veľmi zriedkavé, že sa dostanete do veku 36 / 37 rokov a stále môžete súťažiť na tejto úrovni s inými jazdcami, ktorí sú o 10 rokov mladší. Takže pre nás je každý deň víťazstvom v šampionáte,“ pokračoval Anthony.

„Lewis je posledný z Mohykánov. Ak sa nad tým zamyslíte, pochádza z éry (Nica) Rosberga, (Roberta) Kubicu, (Heikkiho) Kovalainena a všetkých tých chalanov, ktorí odišli, ale stále máte Lewisa, ktorý je tu. Je v novej ére so všetkými týmito novými mladými jazdcami a je stále jazdcom, ktorého treba poraziť,“ zamyslel sa otec pilota tímu Mercedes.

„Na Lewisa nie je vyvíjaný veľký tlak, je konkurencieschopný a každé preteky, v ktorých súťaží, chce vyhrať, bude mať 37, ale pokračuje ako 22-ročný,“ pochválil svojho syna Anthony Hamilton.

Max Verstappen a Lewis Hamilton majú za sebou v prebiehajúcej sezóne hneď dva vážne incidenty, z Veľkej Británie a Talianska. Obaja však tvrdia, že vzťah medzi nimi je v poriadku, s čím súhlasí aj Lewisov otec.

„Lewis je tam, kde chce byť Max, Max je tam, kde chce byť Lewis, sú ako boxeri, ktorí idú do ringu, ale garantujem vám, že keď sa to skončí, budú medzi nimi obrovské objatia, smiech a bozky,“ uzavrel Anthony Hamilton.