logo F1online.sk

Hamilton tajil prestup do Ferrari aj pred otcom: Bol to aj môj sen, priznal Anthony

Anthony Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík12. 3. 2024

„Našu kariéru sme začali v Taliansku a radi by sme ju aj zakončili v Taliansku v červených farbách.“ Tieto slová vyriekol Anthony Hamilton, otec Lewisa Hamiltona, ešte v roku 2018. Špekulácie o prestupe sedemnásobného šampióna do Maranella sa pravidelne objavovali v priebehu celej jeho kariéry. Teraz sa stali skutočnosťou a ako sa ukázalo, nielen Lewis, ale aj Anthony Hamilton je fanúšikom Ferrari.

Pri diskusiách o prestupe Lewisa Hamiltona do Ferrari sa priam zhmotňujú slová Sebastiana Vettela. „Aj keby ste išli do Mercedesu a oni vám hovorili, že Mercedes je najväčšia značka na svete, tak aj oni sú to fanúšikmi Ferrari.“ Samozrejme, nie každý s tým bude súhlasiť, ale po Scuderii túži každý pretekár. Kúzlo červeného Ferrari bolo prisilné aj pre Lewisa Hamiltona.

V Saudskej Arábii sme v garáži Mercedesu videli aj jeho otca Anthonyho, ktorý ešte raz podčiarkol slová Sebastiana Vettela. „Áno, bol to čiastočne aj môj sen, takisto aj jeho,“ odpovedal otec sedemnásobného šampióna na otázku, či prestup do Ferrari bol aj jeho sen.

„Viete, je to jedna z tých vecí, keď ste malý chlapec, vždy snívate o pretekaní za Ferrari. Milujeme všetky tradičné tímy, McLaren a Mercedes, ale červené auto je ten najväčší sen,“ vyhlásil Anthony Hamilton.

Ten priznal, že Lewis svoj prestup do Ferrari tajil aj pred ním. Ešte nepoznáme úplne celý príbeh o prestupe sedemnásobného šampióna do najstaršieho tímu v F1, ako presne sa to celé upieklo a prečo padlo rozhodnutie oznámiť to takto skoro. Vieme, že Lewis krátko pred spečatením prestupu zmenil svoj manažérsky tím a všetko prebiehalo v absolútnom utajení. Informovaná o tom nebola ani jeho najbližšia rodina.

„V podstate áno,“ odpovedal Anthony na otázku, či je pravda, že Hamilton nepovedal o svojich rokovaniach s Ferrari ani svojim rodičom. „Ide o to, že je to jeho vec. Vždy mám tušenie, že sa niečo deje, ale je to jeho zmluva a jeho rozhodnutie.“

Je pravda, že Lewisa kedysi zastupoval a manažoval jeho otec, ale rodina postupom času od tejto praxe upustila. Sám Hamilton novinárom v Džidde povedal, že rodičia môžu zviesť mladého pretekára na scestie. Nielen vo Formule 1, ale v každom športe všeobecne, platí, že častokrát je lepšie rodinu a obchod úplne oddeliť.