logo F1online.sk

Pérez mal ráno hnačky a od prvého kola bol bez nápoja: Príšerné preteky

Sergio Pérez
© Twitter/Honda Racing F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 10. 2021

Sergio Pérez sa počas amerického víkendu dlho držal na veľmi podobnej úrovni ako Max Verstappen. Nedeľné preteky však priniesli trochu iný obraz. Checo síce obsadil pekné tretie miesto, ale do cieľa prišiel vyše 40 sekúnd za tímovým kolegom. Mexičanovi sa v prvom kole pokazil systém zásobovania nápojom a ako sám povedal, zvyšok pretekov bol už len o prežití.

Na takýto typ poruchy bol tento víkend tým absolútne najnevhodnejším. V Austine bolo nesmierne horúco a vlhko. Checo musel vynaložiť veľa síl a tretie miesto je zaiste sladkou odmenou, hoci to preňho boli veľmi osamelé preteky.

„Príšerné preteky,“ povzdychol si Pérez pred mikrofónmi Sky Sports. „Ráno som mal hnačky. Rehydratoval som, no od prvého kola som bol bez nápoja. Myslím, že niekedy od polovice druhého stintu to začalo byť dosť náročné. Opúšťali ma sily. Asi to pre mňa boli po fyzickej stránke tie najnáročnejšie preteky v živote.“

„Možno od dvadsiateho kola som bol úplne hotový. Strácal som silu v rukách, strácal som silu v nohách a mal podráždené oči. Prepol som do režimu na prežitie a snažil sa držať. Určite to boli najdlhšie preteky v mojom živote,“ povedal s drobným úsmevom pre F1.com.

Z Austinu si však predsa len neodnesie iba trofej za tretie miesto, ale aj množstvo ďalších pozitív. Až do nedele dokázal držať tempo s tímovým kolegom Maxom Verstappenom a na tribúnach mal naozaj veľa fanúšikov.

„Dostalo sa mi tu skvelej podpory, už sa teším do Mexika. Škoda, že dnes som sa nedokázal držať Maxa a Lewisa. Bol som fyzicky limitovaný, ale teším sa na domáce preteky. Mexiko by pre nás mala byť ďalšia dobrá trať,“ povedal Checo.

Svojho zverenca v Austine pochválil aj Christian Horner. „Bol trochu chorý, takže byť bez nápoja bolo o to náročnejšie. Je však vidieť, že jeho sebadôvera rastie. Toto je jeho druhé pódium za sebou. Čakajú nás jeho domáce preteky a dostáva sa do formy. V tejto fáze sezóny je to pre nás kľúčové,“ povedal.

Súvisiace články