logo F1online.sk

Pérez: Myslel som, že toto môže byť môj deň

Sergio Pérez
© Twitter/Honda Racing F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 10. 2021

Sergio Pérez nemal ďaleko od toho, aby sa stal senzačným hrdinom sobotného diania v Austine. Mexický pretekár bol aj vďaka traťovým limitom, ktoré pripravili o najlepšie časy Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena, najrýchlejším mužom druhého a tretieho voľného tréningu. Na čele bol aj v po prvých pokusoch v Q3. Napokon to však nedopadlo.

Checovi treba za jeho výkony v Austine udeliť kredit. Po mnohých utrápených víkendoch opäť prežíva o čosi lepšiu časť sezóny. Počas celého víkendu v Texase bol pre Maxa Verstappena vyrovnaným partnerom a zdolal ho aj v prvom pokuse v Q3.

„Vedel som, že ten čas sa dá ešte vylepšiť, tak som si myslel, že toto môže byť môj deň,“ povzdychol si Pérez po kvalifikácii. „Bohužiaľ, nedokázal som to poskladať v momente, keď na tom záležalo najviac. Stále si však myslím, že sme v dobrej pozícii. Budú to dlhé preteky a nemal by som sa kvalifikáciou príliš zaoberať. Myslím, že v nedeľu bude dosť príležitostí.“

Druhý pokus v Q3 už Mexičanovi príliš nevyšiel, navyše, v samom závere dorazil na okruh drobný dážď, čo tiež nepomohlo. Checo si nebol úplne istý, či v treťom sektore (v porovnaní s prvým pokusom bol pomalší o 15 stotín sekundy) stratil vinou dažďa, nejaký vplyv to však malo.

„Bol som na trati úplne posledný. Cítil som, že ma to stálo trochu času, najmä v trinástej a hlavne pätnástej zákrute. Nemohol som nájsť grip, či už to bolo vinou dažďa alebo niečoho iného. Možno ma vedomie tých kvapiek pripravilo o trochu sebadôvery. Cítil som však, že som tam stratil,“ povedal Pérez.

Cieľ pred nedeľou je vraj jasný: „Maximalizovať každú príležitosť. Pred nami sú dlhé preteky a dúfam, že tímu vybojujeme double.“