logo F1online.sk

Hamilton: Keď príde Russell, budem pracovať ešte tvrdšie

George Russell a Lewis Hamilton
© Twitter/Silverstone
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 10. 2021

Aj napriek početným argumentom zo strany britského majstra, novým tímovým kolegom Lewisa Hamiltona bude v roku 2022 mladý George Russell. Ten vystrieda fínskeho pretekára Valtteriho Bottasa, ktorý podpísal zmluvu s tímom Alfa Romeo. Napriek tomu, sedemnásobný šampión odvážne tvrdí, že bude pracovať ešte tvrdšie.

„George, myslím si, že bude podobný ako ja, keď som sa dostal do Formuly 1,“ povedal Hamilton pre Channel 4. „Bude hladný, nemá čo stratiť a dá do toho skutočne všetko.“

„To očakávam, dostane úžasnú podporu od našich inžinierov, má veľkú podporu pri svojom príchode, a pokúsime sa pracovať ako spoluhráči,“ pokračoval sedemnásobný šampión.

„Je tu rešpekt, ale viem, že bude vyhrávať preteky, viem, že bude rýchly. Som si istý, že ak dostaneme balík, bude odvádzať skvelú prácu a prídu chvíle, v ktorých bude vpredu a som s tým OK,“ pokračoval Lewis Hamilton. „Budem pracovať ešte tvrdšie, aby som sa ubezpečil, že sa to nestane.“

Do nadchádzajúcej sezóny vstúpi Lewis ako celkový víťaz 100 pretekov a stále je v hre aj jeho ôsmy titul šampióna. Ale skúsený britský pretekár tvrdí, že tieto rekordy neznížia jeho motiváciu do ďalších bojov.

„Pochopiteľne, je šialené, že mám toľko víťazstiev, a je šialené, že máme toľko šampionátov,“ dodal Hamilton.

„Stále mám to nadšenie, počul som, že Stefano Domenicali povedal, že niekto v určitej fáze prekoná moje rekordy, čo sa samozrejme očakáva, rekordy sú na to, aby sa prekonávali,“ povedal dnes už 36-ročný Brit.

„Potom som však povedal: ‚Radšej vyhrám ešte niekoľko pretekov‘ (smiech), takže to mi dodalo ešte viac energie, musím sa tam vrátiť a jednoducho na to tlačiť,“ uzavrel Lewis Hamilton.