logo F1online.sk

Hamilton: Bude to veľmi ťažké, ale mám zacielené na víťazstvo

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala9. 10. 2021

Lewis Hamilton bude v nedeľu štartovať jedenásty, no z boja o víťazstvo sa určite neodpisuje. Hovorí, že má v úmysle dostať sa až na najvyšší stupienok, hoci uznáva, že to nebude vôbec jednoduché.

V dnešnej kvalifikácii bol Hamilton najrýchlejší zo všetkých. Valtteriho Bottasa porazil o desatinu, Maxa Verstappena o tri. Nebyť penalizácie za výmenu spaľovacieho motora, v nedeľu mohol byť na najlepšej ceste zveľadiť svoj náskok na čele šampionátu. Osud a hlavne Mercedes to však zariadil inak.

Získať druhé turecké víťazstvo v rade podľa Lewisa Hamiltona bude náročné, ale nie nemožné. Vlani si ho vybojoval po štarte zo šiesteho miesta, dokáže to teraz napodobniť? “Vlani som bol už v prvej zákrute tretí, takže už to bol veľký rozdiel,” podotkol.

“Toto je úplne iný víkend, na trati je úplne iný grip, okolnosti sa líšia. Ja mám stále zacielené na víťazstvo, no bude to veľmi ťažké z jedenásteho miesta,” pousmial sa pilot Mercedesu. “Ale nebude to nemožné. Nevieme, aké bude zajtra počasie, takže budeme pripravení a zajtra naplno zaútočíme.”

Lando Norris vo svojom interview vyjadril obavu, že Hamilton sa cez neho preženie už po dvoch kolách. Nedá sa to vylúčiť, keďže Norris bude štartovať siedmy, no Hamilton sa na druhej strane nechce hneď v úvode hnať za každú cenu čo najviac dopredu. A ak si spomenieme na jeho posledné štarty, zrejme by mu to nevyšlo ani keby chcel…

Aký bude postup? “Zajtra na to pôjdem pekne postupne. Sú to dlhé preteky. Ak tak skoro budem podobne vysoko, tak to bude skvelé, ale na začiatku bude mojou prioritou vyhnúť sa problémom. Potom ich bude možné predbiehať jedného po druhom.”

Andrew Shovlin sa práve toho obáva; bude mať Mercedes dostatočnú rýchlosť na to, aby sa za nikým nezasekol? Bottas mal v Rusku problémy s nedotáčavosťou, keď sa pred ním objavil monopost súpera.

“V minulých pretekoch sme videli, že keď sa Max dostal na šieste miesto, tak bolo ťažšie sa dostať viac dopredu. Máme tu však dlhú rovinku. Dúfam, že fanúšikom ponúkneme skvelé preteky,” dodal Hamilton.

Súvisiace články