logo F1online.sk

Schumacher: Sme omnoho bližšie k zvyšku poľa než obvykle

Mick Schumacher
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 10. 2021

Tím Haas začal túto sezónu s veľkou stratou na zvyšok štartového poľa. Na niektorých tratiach presiahol v kvalifikácii rozdiel aj pol sekundy. V Banbury sa však postupne začali dávať dokopy a minimálne v kvalifikačnom tempe stratu znížili. Tento trend potvrdil tím aj v Istanbule.

V druhom voľnom tréningu stratil Mick Schumacher na najrýchlejšieho Lewisa Hamiltona 1,6 sekundy. Strata na pilotov Williamsu sa pohybuje od jednej do dvoch desatín. Nemecký mladík preto bol pred mikrofónmi médií optimistický.

„Z auta som mal dnes dobrý pocit. Myslím, že sme omnoho bližšie k zvyšku poľa než obvykle, čo je veľmi sľubný signál,“ povedal po piatku Mick Schumacher. „Pred zajtrajškom teda máme dobré nápady a vieme, čo chceme a čo potrebujeme.“

„Myslím, že každý musel dosť zapracovať a zistiť, čo sa na trati vlastne dialo, keďže to bolo dosť odlišné v porovnaní s minulým rokom. Myslím, že sa nám podarilo trafiť to správne nastavenie a nájsť, čo potrebujeme. Stále máme pred zajtrajškom nejaký čas na analýzu,“ dodal Mick, ktorý už po niekoľkýkrát v tejto sezóne zopakoval, že sobotný dážď by určite uvítal.

„Dážď by bol skvelý. Idem práve urobiť nejaké rituály a tance na privolanie dažďa,“ dodal s úsmevom Schumacher.

Jeho tímový kolega Nikita Mazepin vstúpil do tureckého víkendu s novým pretekovým inžinierom. Dominica Hainesa nahradil šéf pretekových operácií Haasu Ajao Komacu. Pre ruského mladíka to bola dnes v Istanbule premiéra na tejto trati, nejazdil tu ani v juniorských kategóriách.

„Myslím si, že z pohľadu nastavenia sme netrafili to správne okno. Očakávali sme omnoho menej prítlaku a víkend sme začali až s príliš stabilným autom, čo sa tento rok stávalo len veľmi málo. Chcelo to teda nejaký čas, ale radšej začať víkend s príliš stabilným než s príliš nestabilným autom ,“ povedal Mazepin.