logo F1online.sk

Verstappen vysvetľuje, prečo je uprostred majstrovského boja taký pokojný

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala7. 10. 2021

Tohtoročný šampionát je na čele veľmi vyrovnaný, veď Lewisa Hamiltona a Maxa Verstappena delia len dva majstrovské body. Momentálne je veľmi ťažké odhadnúť, kto z nich sa v decembri bude tešiť z titulu. Obaja sú pod veľkým tlakom, akýmkoľvek zaváhaním si môžu podpísať svoj ortieľ. Verstappen však jazdí s pokojom. Hovorí, že ak aj skončí druhý, jeho životom to neotrasie v základoch.

Pred sebou máme už poslednú sedmičku podujatí, ktorú tento víkend otvorí Veľká cena Turecka. Koniec je už v dohľadne, no Max Verstappen avizuje, že sa bude držať svojho receptu a prístup z tohto dôvodu nebude meniť.

“Vždy ideme na to rovnako, sme veľmi uvoľnení a koncentrovaní. Samozrejme, že chceme vyhrať, celý tím chce vyhrať, takže to správne mentálne nastavenie určite máme,” uviedol Max Verstappen v predvečer VC Turecka. “Ale nie je to nič, na čo môžete tlačiť alebo kvôli čomu by ste sa mali stresovať, pretože aj tak chceme vždy podať čo najlepší výkon. Samozrejme, presne o to sa budeme snažiť aj tento víkend.”

Po poznámke, že boj o titul sa skončí už o desať týždňov, sa Holanďan pousmial. “Viem, ale úprimne, príliš na to nemyslím. Ja len viem, kedy mám ďalšie preteky, aby som sa na ne dostavil!”

Verstappen bojuje o svoj prvý majstrovský titul, čo je v živote pilota F1 vždy veľký míľnik. Preto je dosť prekvapujúce, s akým pokojom to všetko 24-ročný Holanďan berie. Čím to je?

“Vždy sa snažím vydať zo seba to najlepšie a viem, že to isté robí aj tím,” vysvetľuje Verstappen. “Ak teda na konci roka budeme prví, bude to úžasný úspech. K nemu sa aj chceme dopracovať. Myslím si však, že aj keby sme skončili druhí, tak by sme mali za sebou skvelú sezónu. A koniec-koncov, môj život to nezmení. Moja práca ma baví, a to je tiež veľmi dôležité. Nemám si z čoho robiť starosti.”

“Netreba sa stresovať. Viem, že náš tím to robí najlepšie, ako len vie. To isté očakávajú odo mňa a ja sa vždy z toho snažím vyťažiť maximum. Všetci sa naplno snažíme dosiahnuť tento úspech, ale nemôžete ísť do toho nasilu. Treba skrátka pracovať, pracovať spoločne a na konci sezóny uvidíme, kam nás to dovedie. Budeme prví? Budeme druhí? Nevieme,” doplnil.