logo F1online.skF1online.sk

Využili sme pódiové šance, to je dobrý signál, teší sa Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala3. 10. 2021

Ročník 2021 je pre Ferrari skôr prechodným. Má preklenúť strastiplnú sezónu 2020 a začiatok novej éry, v ktorej chce Scuderia opäť bojovať o víťazstvá a aj tituly. Na to však treba byť pripravený už teraz. Podľa Carlosa Sainza je preto pozitívne, že sa jeho tímu darí využívať ponúknuté príležitosti a zbiera pódiá.

Carlos Sainz po pretekoch v Soči hromžil. V úvode veľkej ceny bol dokonca na čele, ale Lando Norris bol od neho oveľa rýchlejší a po pár kolách mu zmizol v diaľke. Ferrari sa vraj nabudúce nemôže nechať tak ľahko predbehnúť. V konečnom dôsledku to však Norrisovi nebolo nič platné, pretože v závere pretekov spravili v McLarene chybu.

Ferrari zo strategického pohľadu v Sainzovom prípade nezaváhalo a prezulo na intermediálne pneumatiky v správnej chvíli spolu s Maxom Verstappenom. Nakoniec z toho bolo pódium, po Monaku, Veľkej Británii a Maďarsku už štvrté. Mattiu Binotta viac ako toto štvrté pódium potešil fakt, že Ferrari sa zlepšuje na všetkých frontoch.

Carlos Sainz to vidí podobne. “Využili sme naskytnuté šance a získali sme tri pódiá (štvrté získal Leclerc, pozn. red). Využívame tieto príležitosti na maximum. Je to dobrý signál, že tím pod tlakom a v správnych chvíľach podáva dobré výkony. Zbierame tie výsledky zakaždým, keď sa objaví taká šanca.”

V Soči to bolo aj výsledkom Sainzovej práce. Španiel sa v sobotňajšom druhom tréningu v Monze posťažoval na zadnú časť svojho auta, kvôli ktorej havaroval a hrozilo, že nenastúpi do šprintovej kvalifikácie. Tú napokon síce stihol, ale prezradil, že jazdil len s malou dušičkou; jeho sebavedomie dostalo poriadnu ranu po nehode, ktorú si ani nevedel vysvetliť.

Uznal však, že s tým treba niečo robiť, a preto s inžiniermi upravili jeho prípravu v Rusku. “Tipujem, že ste z vonku mohli vidieť, že som sa ešte stále v aute necítil stopercentne ako doma. Nechcem sa zase vracať k tým nehodám, ale v doterajšej časti kariéry som žiadne nemal.”

“Ja som pilot, ktorý to nikdy neoprie o múr, ale z nejakého dôvodu som sa ocitol v pár nehodách, ktoré ukazujú, že autu ešte stále stopercentne nedôverujem,” pripomenul incidenty z Monzy a Zandvoortu. “V Soči som šiel na to cielene krok po kroku od tréningov až po kvalifikáciu, aby som bol rýchly, keď je to treba a nie hneď na začiatku v prvom tréningu.”

“Fungovalo to dobre a dodalo mi to veľa sebavedomia. Celý víkend som bol rýchly a cítil som sa ako doma,” doplnil Sainz.

Súvisiace články

Diskusia