logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Znie to šialene, že som nepretekal vo Ferrari

Maľba Lewisa Hamiltona v Silverstone
© Twitter/Silverstone
Milan Kubala
Milan Kubala1. 10. 2021

Jazdiť vo Ferrari je snom každého pilota Formuly 1 a Lewis Hamilton nie je výnimkou. Nebolo a nebude mu to však súdené. Sedemnásobný majster sveta podľa svojich slov netuší, prečo sa tento sen nikdy nestal realitou.

Lewis Hamilton už toho povyhrával viac ako dosť, aby sme naňho o pár rokov mohli spomínať ako na legendu. Keby sa mu však počas kariéry podarilo triumfovať vo Ferrari, jeho hviezda by bola ešte žiarivejšia. Až na pár mesiacov špekulácií ku koncu sezóny 2019 však Hamilton nemal blízko k talianskej stajni a už zrejme ani nebude.

Brit totižto nedávno podpísal dvojročné predĺženie zmluvy s Mercedesom, ktoré bude zrejme aj jeho posledným. Bude to preňho znamenať, že počas celej kariéry vystrieda len dva tímy a vždy bude mať za chrbtom pohonnú jednotku Mercedes.

Odchod z Formuly 1 sa nezadržateľne blíži, avizuje Lewis Hamilton vo svojej spovedi pre Sky Sports. “V priebehu posledných štyroch alebo piatich rokov som si veľakrát hovoril, že neviem, či chcem aj naďalej obetovať tréningu môj osobný život.”

“Chcel by som robiť aj iné veci, normálne. Na druhej strane si však hovorím, páni, som naozaj šťastný za túto prácu. Z celkového pohľadu je to malý kúsok vášho života. Po ňom nasleduje dlhý, dlhý dôchodok. Snažím sa teda nájsť ten správny balans. Ak budem mať stále ten hlad, ak budem môcť trénovať, ako keď som bol chlapec, čo teraz robím, a budem stále získavať skvelé výsledky, tak potom super,” uvažuje rodák zo Stevenage, ktorý bude mať na konci sezóny 2023 už takmer 39 rokov. “Ak však začnem byť pomalší a pomalší, nedokopem sa do tréningu a nebudem taký motivovaný, tak budem vedieť, že nastal čas skončiť.”

A hoci — ako sme videli v prípade Kimiho Räikkönena — by ešte nejaký ten rôčik aj po tomto období azda zvládol, určite to nebude vo Ferrari. Scuderia má už vystavanú vlastnú budúcnosť a Hamilton by pravdepodobne tiež nechcel “na staré kolená” otvárať takú veľkú kapitolu.

“Je šialené pomyslieť si, že som nikdy nejazdil vo Ferrari. Samozrejme, pozriem sa na tú farbu, je červená, je skrátka… je to stále tá červená,” uviedol následne Hamilton. “Doma mám pár Ferrari, takže si vo Ferrari zajazdím, no nie v tom jednom!”

Napokon dodal: “Určite je to snom každého. Nikdy to však do seba nezapadlo. Nikdy nebudem vedieť prečo, ale želám im všetko dobré. Ja strávim ešte nejaký čas tým, že sa im budem snažiť zabrániť v zisku majstrovského titulu!”

Súvisiace články

Diskusia