logo F1online.skF1online.sk

Wolff: Naďalej budeme veľmi agresívni

Toto Wolff
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 9. 2021

Mercedes musí v majstrovskom boji v sezóne 2021 siahnuť po všetkých dostupných tromfoch. Od tímovej réžie, cez tlaky na FIA (flexibilné krídla, pitstopy) až po mediálne hry. Aj po pätnástich pretekoch je boj o titul majstra sveta veľmi otvorený a rozdiely sú skutočne minimálne. Mercedes preto potrebuje zostať agresívny a maximalizovať bodové zisky. Aspoň taký je plán jeho šéfa Tota Wolffa.

Na okruhoch v Monze a Soči to Mercedesu malo sedieť viac. Napriek tomu na týchto dvoch podujatiach získali na úkor Maxa Verstappena „len“ päť bodov. V Rusku to chvíľu vyzeralo, že Mercedes „zarobí“ viac, no záverečný dážď napokon viac pomohol pilotovi Red Bullu.

„Nedokážeme maximalizovať naše bodové zisky. Platilo to aj tu v Rusku,“ povedal Toto Wolff. „Myslím, že kvalifikácia bola rozhodujúca. Vedeli sme, že Valtteri to bude mať po štarte zozadu ťažké. Skončiť na prvom a piatom mieste je však vzhľadom na okolnosti veľmi dobrý výsledok.“

„Max sa však postaral o veľkolepý postup poradím vpred. To z nášho pohľadu nie je dobré pre šampionát.“

„Stručne povedané, musíme byť naďalej veľmi agresívni v našom prístupe. Nesmieme byť defenzívni, ale postupovať vpred a získavať veľa bodov, keďže v súčasnosti sa nám nedarí maximalizovať naše bodové zisky,“ dodal Wolff.

Ten tiež spochybnil premisu, podľa ktorej mali byť Monza a Soči okruhmi Mercedesu. Zmeny pravidiel pred touto sezónou vraj týmito „historickými pravdami“ zatriasli.

„Už sa ani nesnažím predvídať, či nám niektorý z okruhov historicky sedí viac, pretože nové pravidlá všetko zmenili,“ povedal Wolff.

„Určite sme vedeli, že Monza a Soči nám budú vyhovovať viac. Realita je však takáto. Ja si osobne nemyslím, že niekto z nás ukáže na niektorom okruhu výrazný posun. Skôr to bude o tom odviesť čo najlepšiu možnú prácu,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia