logo F1online.skF1online.sk

Horner tvrdí, že Mercedes bude vďaka Russellovi silnejší

George Russell
© Twitter/Williams
Ladislav Király
Ladislav Király28. 9. 2021

V tíme Mercedes príde po sezóne k zásadnej zmene. Valtteri Bottas ukončí svoje pôsobenie a odíde do Alfy Romeo, no a jeho miesto zaujme George Russell. Mimoriadne talentovaný pretekár si získava čoraz viac fanúšikov a rešpektuje ho aj šéf Red Bullu Racing.

„Tím určite posilní,“ povedal Christian Horner. „Je to veľký talent a vo Williamse sme mali možnosť jasne to vidieť. Podarilo sa mu štartovať z prvého radu a dostal sa na pódium, celkom jednoznačne je to talent budúcnosti.“

„Môžeme vidieť, prečo ho Toto (Wolff, šéf Mercedesu, pozn. red.) podpísal pre budúci rok. Podľa mňa si túto šancu zaslúžil a čas ukáže, ako sa mu bude dariť,“ pokračoval Brit, ktorý tento vývoj označil za napínavý.

Vzápätí pripomenul rolu, ktorú zohráva čas. Pretekári starnú a na ich miesto prichádza nová generácia. „Vždy sa objaví nejaký vychádzajúci talent. Niekto, kto predvádza viac, ako sa od neho očakávalo.“

„My sme to videli aj na Maxovi a George vlastne pochádza z rovnakej éry a z rovnakého prostredia. Bude fascinujúce vidieť, ako sa vyrovná s novým prostredím, keď už bude na veľkom pódiu,“ dodal Christian Horner.

Súvisiace články

Diskusia