logo F1online.sk

Tretí tréning zrušený

Soči, Rusko
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala25. 9. 2021

V Soči prší, no majiteľ vysielacích práv FOM oznámil, že priamy prenos plánuje spustiť v plánovanom čase o 10:45 nášho času. Všetko bolo pripravené na štart dnešného tréningu – s výnimkou trate. Dážď podľa radaru tak skoro neustane, čo viedlo k rozhodnutiu riaditeľstva pretekov zrušiť tretí tréning.

Michael Masi krátko pred tréningom potvrdil, že cieľom je pripraviť sa na všetky časti dnešného programu s úmyslom odštartovať ich v riadnom termíne. Až neskôr sa rozhodne, čo s nimi. V prípade tretieho tréningu boli v princípe dve možnosti.

Prvou bolo okamžite o 11:00 spustiť stopky, vyvesiť červenú vlajku a nechať plynúť celú hodinu. Ak by sa v priebehu tejto hodiny počasie zlepšilo, piloti by mohli vyraziť na trať, ak nie, tak celú hodinu by prečkali v garáži.

Alternatívou malo byť kompletné zrušenie tretieho tréningu, čo bola možnosť, o ktorej sa kompetentní bavili krátko pred 11:00 sledujúc radarové informácie. A napokon uznali, že toto bude najvhodnejšia voľba.

Sobotňajší program F1 by tak mal pokračovať až o 14:00 kvalifikáciou. Zhruba v tomto čase by mal postupne ustávať aj dážď, takže existuje reálna šanca, že sa dnes kvalifikácia skutočne odjazdí.

Pre riaditeľstvo pretekov je to priorita. Presun kvalifikácie na nedeľu je až posledná možnosť.