logo F1online.sk

Mercedes ovládol aj druhý ruský tréning

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2021

Druhý voľný tréning na Veľkú cenu Ruska bol bohatý na novinky a zaujímavé informácie. Red Bull definitívne potvrdil výmenu pohonnej jednotky na monoposte Maxa Verstappena, ktorý do nedeľných pretekov odštartuje z posledného miesta. Mercedes sa tak stal absolútnym top favoritom víkendu a v Soči bude jeho jasným cieľom double.

Samotný tréning sa svojim priebehom podobal na ten prvý. Piloti Mercedesu opäť vpredu a opäť je tým rýchlejším Valtteri Bottas, hoci len o málo. Red Bull sa zrejme už plne koncentruje na preteky a skúšať s Maxom Verstappenom akékoľvek kvalifikačné simulácie by bolo zbytočné. Sklamaním je však výkon Sergia Péreza, ktorý sa v Soči zatiaľ trápi. Jedenáste miesto z druhého tréningu nedodáva Red Bullu mnoho sebadôvery.

Naopak, veľmi pozitívne sa opäť uviedol Pierre Gasly, ktorý skončil na treťom mieste. Na Bottasa pritom stratil len 25 stotín sekundy. Francúzsky pretekár však v poslednej minúte tréningu zbabral prejazd prvou a druhou zákrutou. Výsledkom bolo odtrhnuté predného krídlo, ktoré preletelo popod podlahu a istotne spôsobilo značné škody.

Opravovať budú musieť nielen v AlphaTauri, ale aj v Alfe Romeo. Antonio Giovinazzi totiž havaroval a postaral sa o krátke prerušenie tréningu červenými vlajkami.

Zo zvyšku poradia ťažko niečo usudzovať. Výsledková listina je veľmi pestrá a rozostupy malé. Štvrtý skončil Lando Norris a piaty Esteban Ocon. Dobrú formu Alpinov potvrdil aj ôsmy Fernando Alonso. Šiesty najrýchlejší čas zaznamenal Max Verstappen a siedmy Carlos Sainz. Vo Ferrari si tiež nacvičovali jazdu v zákryte. Očakáva sa, že Charles Leclerc bude v kvalifikácii pomáhať Carlosovi Sainzovi a poskytne mu aerodynamický vak.

FOM