logo F1online.sk

Hamilton nechce štartovať šiesty, modlí sa za riadnu kvalifikáciu

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 7. 2020

Dnešný druhý tréning nebol úplne štandardný. Tímy už v piatok ráno dostali avízo, že ak sa neuskutoční kvalifikácia, tak sa do pretekov bude štartovať podľa výsledkov z posledného piatkového tréningu. To nevyhovuje Lewisovi Hamiltonovi, ktorý v ňom obsadil až šiestu priečku.

V tom prípade by štartoval z ešte ťažšej pozície ako minulý týždeň, keďže dostal trest potom, čo v tretej časti kvalifikácie neuposlúchol žlté vlajky. Takúto stratu si Hamilton nemôže dovoliť. Na Valtteriho Bottasa sa musí čím skôr dotiahnuť.

“Ak budeme musieť vyštartovať z tejto pozície a nebudeme mať kvalifikáciu, tak to bude dosť nanič,” vyhlásil Lewis Hamilton. “Druhý tréning nebol veľmi dobrý. To by som vyštartoval z ešte nižšej pozície ako minulý týždeň.”

“Bolo by to náročné. Pokúsim sa o nejaký tanec na privolanie sucha, ak nejaký tanec na privolanie sucha existuje,” rozosmial sa úradujúci majster sveta, ktorý na vedúceho Bottasa stráca trinásť bodov.

Valtteri Bottas má za sebou úspešnejší piatok, čo v reči čísel predstavuje viac ako šesť desatín sekundy. “Cítil som sa relatívne normálne, ale dosť som strácal. Čaká nás práca, musíme sa pokúsiť zistiť, čo to spôsobilo. V prvom tréningu som mal fajn pocity, ale aj na začiatku toho druhého som sa cítil pomerne dobre. Potom sa to začalo zhoršovať. Ostatní sú rýchli a Valtteri nabral slušné tempo. Dúfam, že zajtra budeme mať lepší deň.”

Fanúšikov ale aj neprajníkov Mercedesu bude zaujímať odpoveď na ešte jednu otázku. Tou je, či už inžinieri Mercedesu vyriešili problémy s vibráciami, kvôli ktorým sa museli Hamilton a Bottas vyhýbať obrubníkom.

Môžu byť už o čosi agresívnejší? “Nie, neviem o tom. Pokiaľ viem, stále musíme byť opatrní. Na obrubníkoch sa aj tak dá celkom vážne poškodiť si auto. A či to bude až také vážne ako v nedeľu? To uvidíme.”

Súvisiace články