logo F1online.sk

Prvý voľný tréning priniesol double Mercedesu

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 9. 2021

Prvý ruský tréning priniesol na trati v Soči čulý ruch, ale málo zaujímavého. Jazdilo sa v konštantných rozostupoch, tímy vyskúšali pretekové i kvalifikačné simulácie a nevideli sme žiadne kolízie alebo havárie. Najrýchlejšie časy si na svoje konto pripísali piloti Mercedesu. Lepším bol tentokrát ruský i piatkový špecialista Valtteri Bottas.

Nie je toho veľa, čo by sme z piatkových dopoludňajších jázd mohli vypichnúť. Možno len to, že Mercedes zatiaľ potvrdzuje úlohu mierneho favorita. Bottas o dve desatiny prvý, Hamilton druhý a Max Verstappen tretí. Holanďan pritom zajazdil podobný čas ako jeho rival v boji o titul. Pilot Red Bullu už tradične odjazdil veľmi málo kôl (len 13, kým Hamilton 23 a Bottas 25) a záver tréningu úplne vynechal. Réžia potom ponúkla záber na jeho rozobraný monopost v garáži a prácu mechanikov.

Štvrté miesto obsadil Charles Leclerc, ktorý má útrobách svojho monopostu vylepšenú pohonnú jednotku Ferrari. Monačanovi sa však nevyhli technické problémy, keď v prvej polovici tréningu zahlásil, že s autom je „niečo zvláštne“ a vrátil sa do boxov. Charakter problému nepoznáme, no faktom zostáva, že sa neskôr na trať vrátil a zajazdil svoj najrýchlejší čas.

Od piateho miesta nižšie sú už rozostupy pomerne veľké. Piaty Sebastian Vettel, šiesty Pierre Gasly a siedmy Carlos Sainz stratili 1,3 sekundy.

Pred zvyškom víkendu tak zostáva všetko otvorené. Druhý tréning štartuje o 14:00.