logo F1online.sk

Räikkönen jazdcom Red Bullu, Williamsu, Hondy či Force Indie? Aj to sa mohlo stať

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2021

Kariéra Kimiho Räikkönena vo Formule 1 sa pomaly chýli ku koncu. Počas tých rokov si obliekal kombinézy rôznych farieb, konkrétne Sauberu, McLarenu, Ferrari, Lotusu a Alfy Romeo. Iceman však okrem toho tiež rokoval s najrôznejšími ľuďmi a prestupové šachy ho mohli zaviať skutočne kamkoľvek.

Na Kimiho kariéru si po oznámení jeho konca zaspomínala nejedna osobnosť sveta Formuly 1. Viacerí súčasní šéfovia tímov F1 dostali pri tejto príležitosti otázku, či niekedy s Icemanom rokovali o možnom prestupe do ich stajne.

„Áno, rokovali sme s ním. To bolo ešte v časoch, keď sa rozhodovalo o náhrade za Marka Webbera. S Red Bullom mal vzťah z čias rely a začiatkov svojej kariéry so Sauberom,“ povedal Christian Horner.

„Diskutovali sme, ale napokon sa to neuskutočnilo. Mal však skvelú kariéru a bude nám chýbať,“ dodal.

O dostupnosť fínskeho pretekára sa svojho času zaujímal aj Toto Wolff. „Áno, v čase môjho pôsobenia vo Williamse som s ním krátko komunikoval. Zisťoval som, či by sa potenciálne mohol stať jazdcom tohto tímu. Mám rád jeho charakter, bol vždy úprimný a otvorený,“ povedal súčasný šéf Mercedesu.

A napokon, s táborom fínskeho pretekára rokoval aj ďalší veterán sveta Formuly 1, Otmar Szafnauer. Dokonca nie raz.

„Bolo to dvakrát. Prvýkrát v čase môjho pôsobenia v tíme Honda, druhýkrát vo Force Indii. Rokoval som s ním o potenciálnom prestupe do nášho tímu,“ priznal Szafnauer.

„Nikdy som nemal príležitosť s ním pracovať, ale rokoval som s ním o možnom prestupe. Mám ho naozaj rád, je to skvelý charakter a pravý pretekár. Vždy sa sústredil na to, aby bol čo najrýchlejší. Práve jazdenie ho zaujímalo najviac. Ostatné veci, ktoré musia piloti vo Formule 1 robiť, ho príliš nezaujímali.“

„Je to veľký charakter a určite nám bude chýbať. Všetci však pracujeme, aby sme jedného dňa mohli ísť do dôchodku. Gratulujem mu k jeho úspechom a do budúcna želám len to najlepšie,“ dodal Szafnauer.

Súvisiace články