logo F1online.skF1online.sk

AlphaTauri si ponechá oboch jazdcov

Pierre Gasly a Juki Cunoda
© Twitter/AlphaTauri
Ladislav Király
Ladislav Király7. 9. 2021

Tím AlphaTauri v utorok ráno potvrdil, že aj v roku 2022 bude súťažne nasadzovať dvojicu Pierre Gasly – Júki Cunoda.

Skôr menovaný Francúz v tíme debutoval ešte pod hlavičkou Toro Rosso, stalo sa tak v roku 2017. Neskôr prestúpil do Red Bullu, avšak dlho sa tam neohrial. Po návrate do “béčka” však podáva veľmi dobré a konzistentné výkony.

Nováčik Cunoda nezažil ideálnu premiérovú sezónu. Viackrát havaroval a celkovo získal len 18 z 84 bodov tohto zoskupenia. Šéf tímu Franz Tost v ňom však vidí veľký talent, len ho ešte treba obrúsiť.

“Pierrovo napredovanie bolo v priebehu rokov úchvatné a počas pôsobenia u nás sa dokázal postaviť na všetky tri stupienky pódia,” povedal Franz Tost pripomínajúc druhé miesto z Brazílie 2019, víťazstvo z Monzy 2020 a tretie miesto z tohtoročného Baku. “Som presvedčený o tom, že v jeho podaní toho príde ešte viac a preto sme veľmi radi, že si ho ponecháme aj pre ďalšiu sezónu. Svojimi skúsenosťami navyše pomáha Júkiho vývoju.”

Rakúšan ďalej pripomenul, že dvojica dobre spolupracuje a ich vzťah označil za “pozitívny”. Na trati sú podľa neho konkurencieschopní a súťaživí, mimo okruhu sú kamaráti. “Pre tím je to takto efektívne. Júki k nám prišiel ako nováčik a každý deň sa učí. Spätná väzba, ktorú mám od inžinierov, ukazuje, že dostupné informácie dokáže absorbovať a vďaka tomu sa zlepšuje.”

“Júki je len na začiatku svojej cesty a preto je fajn, že môže pokračovať v tom, čo sme spolu začali. Pre nás je navyše skvelé, že sme dvojicu potvrdili už takto skoro. Teraz sa totiž môžeme naplno koncentrovať na zvyšok tejto sezóny, v ktorej nás v strede poľa čaká tvrdý boj,” dodal Franz Tost.

“Vzhľadom na výkony, ktoré sme ukázali v tejto sezóne, si myslím, že môžeme dosiahnuť veľké veci – a to tak v tomto, ako aj v budúcom roku,” uviedol Pierre Gasly. “Tento rok bol doposiaľ veľmi úspešný a ozaj verím, že naďalej môžeme dobre spolupracovať a v roku 2022 byť ešte lepší.”

“Som ozaj veľmi rád, že s tímom Scuderia AlphaTauri môžem ostať aj v druhej sezóne,” vyjadril sa Júki Cunoda. “Je to neskutočná príležitosť. S Pierrom mám veľmi dobrý vzťah a v priebehu tohto roku som sa od neho veľa naučil. Jeho skúsenosti mi pomohli rozvíjať vlastné schopnosti a je super, že na svojej ceste v F1 budem pokračovať po jeho boku.”

Súvisiace články

Diskusia