logo F1online.sk

De Vriesove šance sú podľa Wolffa 50 na 50, Albonovi v návrate brániť nebude

Toto Wolff a Nyck de Vries
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 9. 2021

Nachádzame sa priamo uprostred prestupového obdobia, v ktorom hrá hlavnú úlohu Mercedes. Ten nerozhodol len o budúcom tímovom kolegovi Lewisa Hamiltona (rozhodnutie už padlo, ale verejnosť sa ho ešte nedozvedela), ale monitoruje tiež situáciu okolo Nycka de Vriesa, ktorý taktiež patrí tomuto tímu.

Holandský mladík je momentálne súčasťou prestupových špekulácií a o jeho služby sa majú zaujímať Williams a Alfa Romeo. Podobne sa oba tieto celky zaujímajú aj o Alexa Albona, ktorý naopak patrí Red Bullu.

„Nastal čas, aby ľudia uvideli jeho talent a jeho schopnosti,“ povedal o de Vriesovi boss Mercedesu Toto Wolff. „Diskutuje sa o ňom, no pre nás je najdôležitejšie, aby zostal súčasťou rodiny Mercedes. Nechcem ho stratiť, ale v ceste do Formule 1 mu nebudem brániť.“

„Miesto v Mercedese vo Formule E má garantované. Ako som povedal, prajem mu, aby mohol skúsiť šťastie vo Formule 1, ale nechcem ho stratiť kvôli nášmu programu vo Formule E,“ dodal Wolff.

Kolotoč špekulácií sa však v tomto prípade zrejme netočí okolo de Vriesa, ale Alexa Albona, o ktorého je trochu pochopiteľne väčší záujem. Britsko-thajský pretekár má na rozdiel od Holanďana dvojročné skúsenosti s Formulou 1 a je to práve on, kto hrá na trhu prím. Potvrdil to vlastne aj sám Wolff.

„Myslím, že všetko sa v súčasnosti točí okolo Alexa Albona. Ako aj Christian povedal, Alex si miesto vo Formule 1 zaslúži. Je to naozaj dobrý chalan a tiež asi hlavná postava prestupového trhu,“ myslí si Wolff.

„Niekomu ako je Alex by som určite nebránil v návrate do F1. Je to fantastický človek so skvelou osobnosťou. Aj ja som bol smutný, keď musel v minulom roku odísť. Podľa mňa je správne dať mu opäť šancu. Rovnako to však platí aj o Nyckovi. Musíme sa teda pozrieť na voľné miesta v Alfe Romeo a Williame a nájsť riešenie.“

Rodák z Viedne tiež dostal otázku, aké sú de Vriesove šance na presun do F1. „Neviem. Podľa mňa je skvelé, že Nyck má dve alternatívy: zaručené miesto vo Formule E a šancu tak 50 na 50, že sa dostane do Formuly 1,“ dodal Wolff.