logo F1online.sk

Hamilton chce piskot využiť vo svoj prospech. Teší ho, že britskí fanúšikovia sú iní

Fanúšikovia Maxa Verstappena na tribúne
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala3. 9. 2021

Lewis Hamilton sa tento víkend nechce nechať znechutiť k jeho osobe negatívne naladeným holandským davom. Pred víkendom avizuje, že akúkoľvek negatívnu energiu chce využiť vo svoj prospech a premeniť ju na pozitivitu.

O tom, že v Holandsku to bude vrieť, najmä ak sa v pretekoch Hamilton s Verstappenom opäť stretnú na rovnakej časti trate, nemusíme pochybovať. A ak Hamilton získa svoje jubilejné 100. víťazstvo medzi oranžovými, tak to nejeden holandský fanúšik nemusí ustáť.

“Áno, prirodzene, toto je niečo, čo môžete potenciálne čakať, resp. to čakáte,” povedal Lewis Hamilton vo štvrtok na tlačovke na margo holandských fanúšikov a možnosti, že ho vypískajú. “Ja som nikdy nebol človekom, ktorý by sa vybral na nejaké podujatie a tam niekoho vypískal, ale rozumiem tomu. Vidíme to na futbalových podujatiach.”

“Je to skrátka o tom zápale, ktorý je vo fanúšikoch, alebo o tom, že niektorí skrátka nemajú radi svojich súperov. Ale rešpektujem to,” má pochopenie pre takéto prejavy pilot Mercedesu.

Následne vyzdvihol svojich vlastných fanúšikov z krajiny Maxa Verstappena. “Milujem, keď sa vrátim do Holandska, najmä Amsterdamu. Je to jedno z najlepších miest. Viem, že aj tu v Holandsku je niekoľko fanúšikov z tímu LH, čo si veľmi cením. Na tribúnach ich pravdepodobne bude pomenej, ale obdivujem ich za to, že dokážu ustáť i to bučanie. Ale taký je šport.”

“Ja to robím tak, že sa pokúšam všetku tú energiu, ktorú vysielajú smerom ku mne — môžete sa na to pozerať ako chcete —, tak sa ju snažím premeniť na pozitivitu a pretaviť to do svojej jazdy,” vysvetlil.

Max Verstappen vo štvrtok uviedol, že so správaním fanúšikov nevie nič spraviť. Požiadať ich o to, aby sa k Hamiltonovi nesprávali tak nepriateľsky, vraj nie je jeho úlohou, a aj keby to spravil, tak by ho nepočúvli.

Čo by spravil Lewis Hamilton, keby sa situácia otočila a Maxovi Verstappenovi by v Silverstone hrozil podobný scenár? “Nuž, britskí fanúšikovia, našťastie, nevypiskujú. Sú úžasní — britskí fanúšikovia.”

“Oni sem skrátka chodia, aby si užili skvelý víkend. Nemyslím, že by som niekedy počul, aby britskí fanúšikovia za ten čas, čo som tu, kohokoľvek vypískali. Mám krátku pamäť, ale som si dosť istý, že nie,” hodnotí svojich priaznivcov. “Ale nesúhlasím s tým, nech už ide o kohokoľvek. Všetci sú tu preto, aby odviedli čo najlepšiu prácu a všetci sa snažia byť čo najlepší. Ale opäť opakujem, že k športu to patrí.”

Súvisiace články