logo F1online.skF1online.sk

Hamilton to bude mať s Russellom ťažké, myslí si Verstappen

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala2. 9. 2021

Keďže jazdecké zloženie Mercedesu pre ďalšiu sezónu sa zdá byť jasné, debata o budúcnosti strieborných šípov sa posúva o krok ďalej. Belgické štvrtkové tlačovky sa preto do veľkej miery točili okolo otázky, aký bude vzťah Lewisa Hamiltona a Georgea Russella, a taktiež o tom, kto bude mať z tejto dvojice navrch. Max Verstappen predpovedá, že Lewisa Hamiltona čaká v budúcej sezóne riadna drina.

George Russell sa uviedol do skupiny najtalentovanejších jazdcov v F1 vlani v Bahrajne, kde sa na poslednú chvíľu dozvedel o tom, že bude musieť zaskakovať za Lewisa Hamiltona. V monoposte, do ktorého sa sotva vošiel, s volantom, ktorý ani nepoznal a v aute, o ktorom dokopy nič nevedel, sa však nestratil.

Max Verstappen ho pozorne sledoval a dnes nepochybuje o tom, že Lewisovi Hamiltonovi dokáže znepríjemniť záver kariéry. “Ak sa k nim pripojí, tak to Lewisovi poriadne sťaží,” vyhlásil. “Len čo v Bahrajne naskočil do auta, tak už od prvého kola to poriadne sťažoval Valtterimu. Môžete si len predstaviť, že čím viac skúseností v tom aute nazbierate, čím lepšie sa udomácnite v tíme, tým, prirodzene, budete rýchlejší.”

Jeden by povedal, že potrápiť Valtteriho Bottasa je jednoduchšia úloha ako potrápiť Lewisa Hamiltona. Nesmieme však zabudnúť, že Mercedes bude mať celú zimu na to, aby Russella zaučil a pripravil mu monopost podľa jeho požiadaviek. Už len toto ho posunie oveľa ďalej, než čo sme v jeho podaní videli v Bahrajne. Verstappen zdôrazňuje, že to vôbec nie je posledná vec, kde sa Brit zlepší.

“Keď idete do svojich prvých pretekov, tak vás po stránke nastavení vedie tím, pretože spočiatku neviete, čo máte s autom robiť,” vysvetľuje Verstappen narážajúc na fakt, že Russell v Bahrajne začínal s Hamiltonovými nastaveniami. Keď si bude auto nastavovať sám, bude vedieť z neho dostať viac.

V krátkosti si Holanďan zaspomínal i na svoje prvé víťazstvo: “Spomínam si na moje prvé preteky v Red Bulle. Vtedy som povedal, že budeme trochu postupovať podľa toho, čo robí Daniel, pretože ja nemám ani poňatia, aké má byť toto auto rýchle. Pretože aj keď monoposty F1 vyzerajú všetky relatívne podobne, ich nastavovanie môže vyzerať úplne inak.”

“Takže áno, som o ňom presvedčený. Už teraz to vidíme, jeho výkon v Spa bol naozaj dobrý. Monopost si síce nastavili viac na dážď, ale v každom prípade predviesť niečo také vo Williamse je ohromné. Očakávam, že sa mu bude veľmi dariť, ak získa tú sedačku,” doplnil na margo Georgea Russella v Mercedese.

Súvisiace články

Diskusia