logo F1online.sk

Rosberg: VC Holandska bude testom Hamiltonovej psychiky

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 9. 2021

Formula 1 sa prvýkrát od roku 1985 vracia do Holandska. Na rozdiel od poslednej veľkej ceny v Zandvoorte však domáci fanúšikovia v nedeľu budú mať koho povzbudzovať, i koho neznášať. Domáci miláčik Max Verstappen sa môže tešiť na obrovskú oranžovú podporu, zatiaľ čo pre Lewisa Hamiltona to bude veľká psychická skúška, myslí si Nico Rosberg.

Pre Maxa Verstappena sú to vôbec prvé domáce preteky v kariére, zatiaľ čo Lewis Hamilton sa “medzi svojimi” ocitá každoročne. V tejto sezóne si to poriadne vychutnal a po víťazstve v Silverstone náležite oslavoval. Holandskí fanúšikovia však určite nezabudli na to, akým spôsobom sa dostal k britskej trofeji.

Bývalý holandský pretekár a súčasný šéf VC Holandska Jan Lammers vyzval fanúšikov, aby sa vyhli “vulgárnemu piskotu” a prejavili kus “slušnosti” aj voči iným jazdcom ako Maxovi Verstappenovi. Bude takýto apel stačiť? Nico Rosberg má na to svoj názor.

“Sledovať tento súboj je fenomenálne. Lewis je jedným z najlepších pilotov všetkých čias a Max má všetko potrebné na to, aby sa tiež jedným stal. Už teraz patrí aspoň do prvej desiatky,” uviedol Nico Rosberg v rozhovore pre De Telegraaf.

Vzápätí sa zamyslel nad tým, aký efekt môže mať holandské podujatie na šampionát. “Toto sú tiež veľké preteky z pohľadu psychiky. Pre Lewisa to bude ťažký víkend, počas ktorého budú fanúšikovia stáť proti nemu. Očakávam, že budeme počuť veľa piskotu, aj keď to nepatrí k tej dobrej stránke nášho športu. Všetci však vieme, že k tomu príde. Ja sám som to v súboji s Lewisom zažil.”

Môžeme preto očakávať, že tohtoročný súboj ešte naberie na intenzite. V šampionáte je to po pretekoch v Belgicku veľmi tesné, Verstappena a Hamiltona delia len tri majstrovské bodíky. Nik preto nebude chcieť ustúpiť, avizuje Rosberg.

“Dúfam, že sa opäť nezrazia, ale čoskoro sa opäť objaví nejaký dotyk,” predpovedá majster sveta z roku 2016. “Max bol vždy agresívnym jazdcom a Lewis povedal, že on už tiež nebude ustupovať. Je nemožné predpovedať, kto z tohto súboja vyjde ako víťaz. Bude to pokračovať až do posledných pretekov.”

Súvisiace články