logo F1online.sk

Willi Weber: Corinna ma vymazala zo svojho života

Michael Schumacher
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 9. 2021

Willi Weber je dlhoročný manažér Michaela Schumachera, ktorého autobiografia sa práve dostáva na pulty. Je trochu paradoxné, že tento dlhé roky veľmi blízky človek sedemnásobného majstra sveta, nie je v súčasnosti vôbec v kontakte s rodinou Schumacherovcov.

Weber priznáva, že naposledy sa s Michaelom stretol niekoľko týždňov pred jeho nehodou v decembri 2013. Odvtedy je zdravotný stav sedemnásobného šampióna jednou veľkou záhadou.

„Do dnešného dňa žiadny telefonát, žiadny list, skrátka nič,“ priznal Weber, ktorého autobiografia Benzin im Blut práve vychádza. „V ten deň, keď sa stala tá bolestná udalosť, ma Corinna vymazala z jej života. Viem to.“

„Ako sa zo mňa po všetkých tých rokoch stala použitá pneumatika? Prečo mi nedovolili Michaela navštíviť? Za čo ma to trestajú? Nuž, urobil som chybu. Vtedy v roku 2013 som po jeho nehode nenasadol okamžite do lietadla, aby som ho navštívil v nemocnici. Pri jeho lôžku stáli doslova rady a ja som sa rozhodol, že tam neprídem.“ spomína Weber.

„Teraz viem, že to bola chyba. Mal som tam okamžite ísť.“

Weberovi, ktorý o Schumacherovi stále hovorí ako o „synovi, ktorého nikdy nemal“, je celej tejto situácie veľmi ľúto. Vieme, že niekoľko málo ľudí sa k Michaelovi dostalo veľmi blízko a mohli ho navštíviť aj uňho doma. Napríklad Jean Todt rodinu pravidelne navštevuje.

„Už som tisíckrát oľutoval, že som neletel hneď za ním. Bol som nešťastný. Trpel som ako pes,“ dodal Weber smutne.