logo F1online.sk

Horner chváli Russella: Fenomenálne kolo

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 8. 2021

George Russell zaznamenal v sobotnej kvalifikácii na Veľkú cenu Belgicka jeden z najpozoruhodnejších výsledkov za dlhú dobu. Svoje auto, ktoré by papierovo malo bojovať len o postup do Q2, dokázal v daždi dostať do prvého radu. Pochopiteľne tak po skončení kvalifikácie žal chválu z každej strany.

Russell zvládol náročné podmienky, s tímom perfektne načasovali svoj posledný výjazd a tešia sa z úspechu, aký si vo Williamse už dlho nepamätajú. Do nedeľných pretekov odštartuje tím z Grove z prvého radu, čo sa naposledy stalo v Monze 2017, kedy daždivé podmienky a penalizácie jazdcov Red Bullu posadili do prvého radu Lancea Strolla. Po boku kanadského pretekára vtedy štartoval z pole position Lewis Hamilton, v Belgicku bude mať George Russell po svojom Maxa Verstappena.

„Snažili sme sa o bezproblémový priebeh kvalifikácie,“ povedal boss Red Bullu Christian Horner. „Snažíte sa čítať podmienky, prispôsobovať sa im a vyhnúť sa nepríjemnostiam. Myslím, že obaja piloti odviedli dobrú prácu, najmä Max.“

„Myslím, že sme urobili správne rozhodnutia v správnom čase. Bolo to o tom, poskladať to posledné kolo. Myslím, že Max si našiel na trati to správne miesto a zajazdil dobré kolo. Russellovo kolo bolo samozrejme fenomenálne, veľká gratulácia, ale dnešná pole position je určite skvelá,“ povedal Horner.

Práca Red Bullu týmto samozrejme ani zďaleka nekončí. Maxa a jeho tím čaká v nedeľu náročná úloha, avšak pozitívne je aspoň to, že Lewis Hamilton skončil v sobotnej kvalifikácii “až” tretí.

„Budeme v čistom vzduchu. Pokúsime sa o dobrý štart aj keď vieme, že vedúce auto je na výjazde z Eau Rouge zraniteľné. V nedeľu by však mohlo byť opäť mokro, čo prirodzene znamená, že byť vpredu znamená lepšiu viditeľnosť. Uvidíme, čo prinesie počasie, no určite by som nechcel štartovať na inom mieste než na pole position,“ dodal Horner.

Súvisiace články