logo F1online.sk

Bottas: Bol som skôr pasažierom než jazdcom

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2021

Porovnanie Valtteriho Bottasa a Georgea Russella bude po kvalifikácii na Veľkú cenu Belgicka ešte pikantnejšie. Boss Mercedesu Toto Wolff po sobote priznal, že rozhodnutie padlo ešte pred príchodom do Spa, takže tieto výsledky rozhodovací proces jeho tímu neovplyvnia. Nič to však nemení na tom, že Valtteri Bottas si v Belgicku zapísal ďalší čierny bodík do svojej bilancie. Ôsme miesto a strata takmer troch sekúnd na Maxa Verstappena nie je pozitívnou vizitkou.

Až do Q3 dokázal Bottas držať krok s najlepšími, to treba objektívne priznať. Nezvládol však záver kvalifikácie a kvôli maďarskej penalizácii klesne na štarte pretekov až na trináste miesto. Obrovská pozornosť však opäť patrí jeho rivalovi Georgeovi Russellovi, ktorý neprestáva udivovať svojimi (najmä kvalifikačnými) výkonmi.

„Je to frustrujúce,“ povedal na margo svojho ôsmeho miesta Bottas. „Celkovo to myslím bolo okej, mali sme všetko pre umiestnenie v najlepšej trojke.“

„Avšak v Q3 som pred posledným pokusom musel kvôli premávke spomaliť a teploty v pneumatikách spadli. V poslednom kole som tak bol v aute skôr pasažierom než jazdcom.“

„Bolo to náročné. V skorších fázach kvalifikácie sme nechceli príliš riskovať a urobiť zbytočné chyby. Na konci však do toho musíte ísť naplno a zariskovať, čo nie je ľahké. Dnešok podľa mňa ukázal, že za takýchto okolností sa môže stať čokoľvek. Ak aj zajtra bude pretrvávať takéto počasie, platí aj o pretekoch,“ povedal Bottas.

„V nedeľu to bude výzva, ale teším sa na to. Ideme bojovať,“ dodal fínsky pretekár.