logo F1online.skF1online.sk

Sergio Pérez bude pokračovať s Red Bullom aj v roku 2022

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 8. 2021

Mexický pretekár Sergio Pérez bude pokračovať s Red Bullom aj v budúcej sezóne. Tím to potvrdil v piatok v Belgicku. Je to spečatenie očakávaného scenára. V Milton Keynes sa tak aj v nasledujúcej sezóne budú spoliehať na duo Max Verstappen – Sergio Pérez.

Výkony rodáka z Guadalajary síce nie sú úplne a optimálne a aj on má so zvládnutím monopostu Red Bullu problémy. Na druhej strane však dokázal vyhrať v Baku a ukázal viacero pozitívnych zábleskov. Red Bull tiež v súčasnosti nemá k dispozícii pretekára, ktorý by oplýval podobnými atribútmi.

„Som veľmi šťastný, že môžem pokračovať s Red Bullom a vstúpiť s týmto tímom do novej éry Formuly 1. Je to pre mňa skvelá príležitosť,“ povedal po podpise novej zmluvy Pérez.

„V budúcom roku začne s novými pravidlami každý od nuly. Mojim jediným cieľom je pokračovať s Red Bullom v ceste na vrchol.“

„Checo je vysoko rešpektovaný člen tímu. Jeho skúsenosti a jeho pretekárske umenie sú pre nás v konštruktérskom boji neoceniteľné,“ povedal boss Red Bullu Christian Horner. „Sergiova integrácia do tímu bola bezproblémová a v prvej polovici sezóny nás jeho výkony ohromili. Ukazuje, čo s našim autom dokáže.“

Súvisiace články

Diskusia