logo F1online.skF1online.sk

Bottas: Lewis chce, aby som zostal jeho kolegom

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala23. 8. 2021

Prečo by Lewis Hamilton chcel rozhojdávať loď, ktorá ho v posledných rokoch priviedla na prah prekonania siedmich titulov Michaela Schumachera? Azda nikto z padoku si preto nemyslí, že by britský jazdec veľmi ochotne vítal v tíme Georgea Russella. Nuž a teraz to potvrdzuje aj Valtteri Bottas, ktorému vraj Hamilton na rovinu povedal, že by bol najradšej, keby v Mercedese zostal.

Rozhodnutie Mercedesu malo padnúť počas letnej prestávky alebo krátko po nej, no nedávno Toto Wolff vysvetlil, že v skutočnosti budeme čakať o niečo dlhšie; minimálne do septembra. V zákulisí určite prebiehajú intenzívne diskusie o tom, či riskovať príchod Georgea Russella.

Valtteri Bottas priblížil aktuálnu situáciu pre MTV Sport. “Žiaľ, nemám vám čo povedať. Ešte si musíme počkať na to, čo sa stane. Nemyslím si, že by sme sa v blízkej budúcnosti dočkali nejakých správ, ale áno, všetko sa to postupne vyjasní. Všetko sa uberá správnym smerom.”

Bývalý pretekár Formuly 1 John Watson a celý rad osobností z padoku nepochybuje o tom, že Lewis Hamilton v tíme lobuje za zotrvanie fínskeho jazdca. A hoci Bottas priznáva, že Hamilton by na to motiváciu mal, na druhej strane pripomína, že rozhodovať nebude on.

“Lewis mi dosť priamo povedal, že by chcel, aby som zostal jeho tímovým kolegom. Spoločne sa nám veľmi dobre darí. Realita je však taká, že jazdci v tom nemajú také veľké slovo, za nami je oveľa väčšia mašinéria, ktorá napokon rozhoduje,” konštatuje Bottas.

A tá môže rozhodnúť v Russellov prospech. Aká budúcnosť v tom prípade čaká Valtteriho Bottasa? Špekuluje sa o Williamse aj Alfe Romeo. “Nemôžem vám povedať, s kým sa budeme baviť a čo sa stane, ale diskutujeme o týchto veciach, aby sme našli pre budúcu sezónu to najlepšie riešenie.”

Súvisiace články

Diskusia