logo F1online.sk

Chorvátska automobilka Rimac sa nebráni vstupu do Formuly 1

rimac-nevera-title
© rimac-automobili.com
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 8. 2021

Z času na čas sa objavia správy od známej automobilky na tému prípadného vstupu do šampionátu Formuly 1. Najnovšie informácie prinášajú pohľad chorvátskeho výrobcu športových vozidiel Rimac.

Automobilka Rimac má väzby na koncern Volkswagen, pod ktorý spadá napríklad aj nemecké Porsche. A práve Volkswagen sa v minulosti viackrát zaujímal o pôsobenie v šampionáte Formuly 1. Aký postoj má Rimac?

„V našej spoločnosti je veľa nadšencov, ktorí by radi pracovali na technológii Rimacu pre pretekárske auto, a v minulosti sme vyrobili niekoľko prototypov (napríklad pre Pikes Peak, e-TCR, a pod.),“ hovorí riaditeľka pre komunikáciu a marketing automobilky Rimac, Marta Longin, pre Motorsport.com.

„Zameriavame sa však predovšetkým na inžinierstvo a výrobu vysokovýkonnej technológie pre elektromobily vo veľkom (desaťtisíce elektrických pohonných jednotiek, akumulátorov a ďalších technológií),“ pokračuje Longin.

„Vzhľadom na prebiehajúce projekty a tie, ktoré sú vo vývoji, a ich výroba má začať v nasledujúcich rokoch, jednoducho nemáme zdroje na to, aby sme sa mohli zúčastniť projektu v rámci motoristického športu,“ zhodnotila riaditeľka pre komunikáciu automobilky Rimac. „Aj keď kto vie, možno niekedy …“

Ak sa koncern Volkswagen rozhodne vstúpiť do Formuly 1, s najväčšou pravdepodobnosťou budeme svedkami vstupu v podobe jednej z automobiliek ako Porsche alebo Audi.

„V DNA spoločnosti Porsche je motoristický šport a vždy nás bude zaujímať výzva v podobe presunutia tejto technológie do našich pouličných automobilov,“ povedal Oliver Blume, generálny riaditeľ Porsche pre portál Marca.com.

Súvisiace články