logo F1online.skF1online.sk

Horner: Sergio napĺňa rolu, v ktorú sme dúfali

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Ladislav Király
Ladislav Király19. 8. 2021

Red Bull patrí medzi tímy, ktoré ešte nepotvrdili jazdecké zloženie pre rok 2022. Isté je len to, že v stajni ostane Max Verstappen, ale kto bude jeho kolegom? A ako bude vyzerať obsadenie kokpitov v béčkovom  zoskupení AlphaTauri?

V lepšej stajni pôsobí po boku Verstappena Sergio Pérez, v tej horšej máme dvojicu Pierre Gasly/Júki Cunoda. Neskôr menovaní pretekári pritom nepodávajú očakávané výkony a o svoje fleky možno prídu.

„Náš pohľad bol vždy taký, že sme chceli dávať šancu mladíkom. Red Bull to podľa mňa robil viac, ako ktorýkoľvek iný tím,“ povedal šéf Red Bullu Racing Christian Horner.

„Z času na čas však potrebujete vystúpiť aj mimo vášho programu. Podľa mňa bolo odvážne, že sme to spravili, ale na druhej strane išlo aj o správne rozhodnutie. Dynamika v tíme totiž funguje dobre.“

„Pierre odvádza v AlphaTauri fantastickú prácu a naďalej je to v podstate pretekár Red Bullu. Sme na tom teda veľmi dobre,“ zdôraznil Angličan.

Pérez má zatiaľ značné problémy a s Verstappenom prehráva na body už 104:187. No a ak by Max nemal toľkokrát obrovskú smolu, mohol byť ten rozdiel ešte väčší.

„Sergio podľa mňa napĺňa rolu, v ktorú sme dúfali,“ vraví napriek tomu Horner. „Mohli ste to vidieť napríklad v Baku, kde vyhral a kde dokázal dostať Lewisa pod tlak.“

„Získava konštruktérske body a hrá tímovú hrá, ako sme videli na VC Francúzska. Je to skvelý tímový hráč a s robotou, ktorú odvádza, sme veľmi spokojní,“ dodal Christian Horner.

Súvisiace články

Diskusia