logo F1online.skF1online.sk

Aj bez Mercedesu majú Russell a Bottas na jazdeckom trhu skvelé možnosti, povedal Wolff

Toto Wolff a Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 8. 2021

Hlavnou otázkou je, kto bude tímovým kolegom Lewisa Hamiltona v budúcej sezóne? Akonáhle sa odpoveď na ňu dozvieme, budeme musieť zodpovedať aj to, aký bude ďalší osud jazdca, ktorému zostane v rukách povestný Čierny Peter. Reč je samozrejme o Valtterim Bottasovi a Georgeovi Russellovi. Ich šéf Toto Wolff však nemá obavy, obaja vraj majú k dispozícii „skvelé možnosti“ aj v prípade odchodu z Mercedesu.

Otázkou je, o akých možnostiach boss Mercedesu hovorí. Voľné sú prakticky len miesta vo Williamse, Alfe Romeo a druhá sedačka v Red Bulle. Síce sa špekulovalo o možnom presune Bottasa do Red Bullu či nespokojnosti McLarenu s Danielom Ricciardom, avšak na papieri sú voľné len miesta v Alfe Romeo, Williamse a Red Bulle.

„George a Valtteri budú mať zrejme viac ako len jednu možnosť, ako zotrvať vo Formule 1, navyše s atraktívnymi vyhliadkami do budúcna,“ vyhlásil Toto Wolff, ktorého cituje GPFans.

„Mnohé tímy sa v budúcom roku vidia ako vyzývatelia a chcú postúpiť poradím vpred. Očakávajú, že urobia veľký krok vďaka rovnakému rozpočtovému stropu pre všetkých. Veľmi rýchlo sa začali koncentrovať na budúcoročné auto, taká Alfa Romeo alebo Williams už nejaký ten čas neprinášajú na svoje monoposty žiadne veľké vylepšenia.“

„Bez ohľadu na to ako sa rozhodneme, George aj Valtteri by mali mať k dispozícii skvelé možnosti,“ dodal Wolff.

Ten samozrejme nevyložil a ani nevyloží na stôl všetky svoje karty. Je však vysoko pravdepodobné, že ak si Mercedes napokon ponechá Bottasa, Russellovi nezostane nič iné než pokračovať s Williamsom. Naopak, ak by sa George posunul do Mercedesu, Valtteriho možnosťami budú Williams, Alfa Romeo a čisto hypoteticky aj Red Bull.

Súvisiace články

Diskusia