logo F1online.sk

Sainz: Takto by nemala vyzerať moja najlepšia sezóna

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 8. 2021

Od roku 2019 a svojho príchodu do McLarenu žne Carlos Sainz pochvaly z každej strany. Posledné sezóny boli v jeho podaní skutočne kvalitné a s jeho výkonnosťou nezamával ani prestup do Ferrari, práve naopak. Pokiaľ ide o čistý bodový zisk, tak Carlos po jedenástich pretekoch sezóny ešte nikdy v kariére nemal na konte 83 bodov. Sám si však nemyslí, že sa tento ročník vyvíja tak, ako by si sám prial.

„Som spokojný s tým, ako prebieha moja integrácia do tímu aj s prvou polovicou sezóny,“ povedal Sainz. „Moja rýchlosť bola už od prvých pretekov dobrá. Cítil som, že mám auto pod kontrolou a mohol som ho tlačiť až na limit prakticky na každej trati.“

„Nemám však dojem, že takto by mala vyzerať moja najlepšia sezóna vo Formule 1. Mohol som získať oveľa viac bodov, nevyužil som množstvo príležitostí a ako som už v tomto roku neraz povedal, myslím, že sa mi ešte nepodarilo počas víkendu maximalizovať zisky. Ako jazdcovi Ferrari sa mi skrátka ešte nepodarilo poskladať celý víkend dokopy,“ hovorí Sainz.

Ten si momentálne užíva dovolenku a pomyslenie, že je v celkovom hodnotení o tri body pred svojim tímovým kolegom. Jazdecké zloženie Scuderie je v tejto sezóne nesmierne vyrovnané a silné. Už pred sezónou experti portálu The Race avizovali, že je to práve Ferrari, ktoré bude mať v tomto roku najsilnejšiu jazdeckú dvojicu a jej doterajší priebeh to len potvrdzuje.

„Aj maďarský víkend je podľa mňa príkladom toho, ako to v tomto roku vyzerá. Urobil som chybu v kvalifikácii, za ktorú som v pretekoch zaplatil. A aj počas zastávky v boxoch sa udiala trochu zvláštna vec, čo nás zdržalo. Celý víkend preto nechutí až tak dobre, keďže sme mohli mať ešte viac bodov,“ povedal Sainz, ktorý si napokon v Maďarsku zapísal štvrté pódium v kariére, druhé vo farbách Ferrari.

„Maďarsko je tak dobrým príkladom toho, ako to vyzeralo aj predchádzajúcich desať víkendov. Rýchlosť bola dobrá, ale z nejakého dôvodu nešli veci podľa plánu,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články