logo F1online.sk

Van der Garde si myslí, že Bottas zostane v Mercedese: Hamilton nechce Russella po svojom boku

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 8. 2021

Najväčšou otázkou tohtoročnej „silly season“ je meno tímového kolegu Lewisa Hamiltona v Mercedese. Mnohé jazyky naznačujú, že Valtteri Bottas v tíme skončí a nahradí ho George Russell. Rozhodnúť sa malo počas letnej prestávky, takže v nasledujúcich dňoch budeme netrpezlivo čakať, či sa tak aj stane. Bývalý pretekár Giedo van der Garde však Bottasov odchod z Mercedesu neočakáva.

Napriek posmeškom je Bottas pre Mercedes mimoriadne cenný. Síce občas zašteká, ale nehryzie a stále dokáže byť pre svoj tím veľmi užitočný. Navyše je tu aj otázka stability v Mercedese, ktorá by po príchode Russella mohla byť narušená.

„Áno, naozaj si myslím, že Bottas v Mercedese zostane,“ prehlásil Giedo van der Garde pre RacingNews365.com. „Odvádza dobrú prácu a jeho tím to dobre vie.“

„Okrem toho, Hamilton nechce jazdca ako je Russell po svojom boku. Mal by totiž Angličana za svojho kolegu a ak by Lewis nepodával dobré výkony, tak sa celá mediálna pozornosť presunie na Russella. Nevidím to teda tak, že sa George v dohľadnej dobe presunie do Mercedesu,“ povedal van der Garde.

Okrem tejto skutočnosti treba uvážiť aj spomínanú rovnováhu vo vnútri tímu. Od odchodu Nica Rosberga panuje v Mercedese priam harmónia, na druhej strane, hlavní súperi tohto tímu mali v posledných troch rokoch po jazdeckej stránke problémy.

„Dvaja jazdci so statusom jednotky? Niečo také nebude fungovať,“ myslí si van der Garde. „Russell bude chcieť okamžite ukázať svoju rýchlosť. A vieme, že je naozaj rýchly. Tím však skrátka musí mať dvojku. Teraz ju majú v osobe Valtteriho Bottasa a funguje to naozaj dobre. Prečo by ste to teda chceli zmeniť?“