logo F1online.sk

Ricciardo zas nezvláda tlak, hovorí van der Garde. Austrálčan má čeliť ultimátu

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2024

Danielovi Ricciardovi sa po návrate do rodiny Red Bullu začalo dariť, no teraz sa všetko vracia do starých koľají. Austrálčan sa trápi podobne ako v McLarene a nevyzerá to s ním dobre. Novozélanské médiá ohlásili prvý možný termín, kedy by mohol dostať šancu Liam Lawson.

Ricciardo si kedysi nechcel nechať brnkať po nose. Z tohto dôvodu opustil Red Bull; on chcel byť lídrom, nie nosičom vody. Žiaľ, v McLarene nezvládal ani nosiť vodu a do svojho vedra si úspešne vyvŕtal niekoľko dier už aj v tejto sezóne.

Na druhej strane garáže je Júki Cunoda, ktorý síce nepredvádza svetovú extra triedu, ale Austrálčana aj tak jasne poráža. Helmut Marko bol po jeho siedmom mieste plný chvály. “Júki od prvého piatkového kola jazdil perfektne. V pretekoch pridával veľmi konzistentné a dobré časy. Keď Hülkenberg zaútočil, okamžite dokázal reagovať. Myslím si, že sa nám potvrdilo, že Júki je už totálne vyzretý jazdec.”

Športový poradca Red Bullu označil Cunodov výkon za “fantastický” a “bezchybný”. Japonský pretekár tak poškuľuje po miestenke v Red Bulle, Daniel Ricciardo zas po dverách, nad ktorými svieti nápis EXIT.

“Myslím si, že ten tlak opäť nezvláda,” zamyslel sa nad rodákom z Perthu a príčinami jeho problémov Giedo van der Garde. “Akoby sa s ním už nedokázal vyrovnať. Ak bude takto pokračovať, nemyslím si, že sa dožije konca sezóny.”

Veľmi ružovo to s Ricciardom nevidí ani bývalý pretekár F1 a jeho krajan David Brabham, najmladší syn šampióna F1 Jacka Brabhama. Zrejme sa mu nepodarí splniť si predsezónny cieľ a nahradiť v Red Bulle Sergia Péreza.

“Ako by mohol súperiť s Verstappenom, keď v rovnakom tíme nedokáže porážať Cunodu?” pýta sa David Brabham. “Dôvera tábora Red Bullu v Daniela sa veľmi rýchlo otočí proti nemu.”

Ricciardo dostal dvojpretekové ultimátum, píše Nový Zéland

V čakárni za dverami už sedí Liam Lawson, ktorý má azda najväčšiu šancu nahradiť Daniela Ricciarda v kokpite. Podľa novozélanského denníka NZ Herald dokonca nemusí čakať ani tak dlho. Píše totiž, že Daniel Ricciardo dostal od Helmuta Marka ultimátum.

Ak sa na nasledujúcich dvoch veľkých cenách v Japonsku a Číne nepozbiera, Red Bull ho nahradí Liamom Lawsonom. Ten podľa zdroja z ďalekého juhu môže naskočiť do kokpitu už v Miami a stráviť v ňom celý zvyšok sezóny.

Súvisiace články