logo F1online.sk

Binotto potvrdil, že Ferrari rokuje s Haasom o zotrvaní Schumachera

Mick Schumacher a Mattia Binotto
© Facebook/FIA Formula 2
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 8. 2021

Jazdecká zostava v najslabšom tíme tohtoročnej sezóny by mala zostať rovnaká aj v roku 2022. Šéf Haasu Günther Steiner už formálne potvrdil zotrvanie Nikitu Mazepina, na Micka Schumachera sa zatiaľ čaká. Podľa Tirolčana sa vraj dolaďujú detaily a potvrdeniu nemeckého mladíka aj pre nasledujúcu sezónu takmer nič nebráni. Podobne sa teraz vyjadril aj boss Ferrari Mattia Binotto.

V priebehu tejto sezóny sa o budúcnosti syna sedemnásobného majstra sveta niekoľkokrát špekulovalo, avšak zdá sa, že tieto dohady boli postavené „na vode“. Pozícia Haasu i Ferrari je v súčasnosti jasná, žiadny prestup Micka Schumachera do iného tímu sa nechystá.

„Prvá sezóna Micka Schumachera je o učení sa pod čo najmenším tlakom na jeho ramenách. Rokujeme s Haasom o jeho zotrvaní v tíme aj pre nasledujúcu sezónu,“ povedal v poslednom rozhovore pre Gazzetta dello Sport Mattia Binotto.

„Našim rezervným pilotom zostáva Antonio Giovinazzi. Je pre nás alternatívou voľbou po jazdcoch v hlavnom tíme. Z roka na rok sa zlepšuje a verím, že zostane v Alfe Romeo. Zaslúži si to,“ dodal švajčiarsky rodák.

Scuderia v tomto roku potvrdila, že ich vplyv na jazdecké zloženie v Alfe Romeo je minulosťou. V Hinwile budú po novom rozhodovať sami za seba, avšak Ferrari si ako strategický partner určitý vplyv ponechá.

Binotto sa v spomínanom rozhovore rozpovedal o viacerých témach. Okrem veľmi atraktívnej novinky, že Ferrari už v tomto roku predstaví vylepšenú pohonnú jednotku s vyšším výkonom, bola reč aj o majstrovskom boji. Kto z dvojice Hamilton – Verstappen je favoritom šéfa Scuderie?

„Je to vzrušujúci súboj dvoch skvelých pilotov a dúfam, že bude pokračovať až do samého konca,“ prehlásil Binotto. „Ak by som musel na niekoho staviť, tak by som svoje peniaze stavil na Lewisa, pretože jazdí za Mercedes. Preto si myslím, že má najlepšiu šancu získať ďalší titul. Ak sa ma však pýtate, komu v tomto boji prajem viac, tak Maxovi. Podľa mňa by bolo príjemné prelomiť dlhoročné status quo.“