logo F1online.skF1online.sk

Verstappen nepochybuje: Som rýchlejší ako Hamilton

Max Verstappen a Lewis Hamilton
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala4. 8. 2021

Max Verstappen bude po letnej prestávke pokračovať v honbe za svojím prvým majstrovským titulom. A bude tak robiť s presvedčením, že na to má, že je rýchlejší ako Lewis Hamilton. Ako sám hovorí, keby si to nemyslel, radšej by sa na okruhu ani nemal ukazovať.

Po Veľkej cene Rakúska mal Max Verstappen pohodlný 32-bodový náskok, no stačili dve veľké ceny na to, aby sa do čela šampionátu dostal Lewis Hamilton. Naplnili sa predikcie Mercedesu, že stačí jedno Verstappenovo vypadnutie a ich pilot bude opäť v hre. Dnes má najbližšie k titulu práve Hamilton s osembodovým náskokom.

Max Verstappen sa nechce utápať v žiali. “Zažili sme mnoho šialených momentov, ktoré nás stáli veľa bodov,” povedal pre De Telegraaf. “Samozrejme, Mercedes je veľmi rýchly, ale my sa nikdy nevzdáme. Musíme sa koncentrovať sami na seba, naďalej na to tlačiť a potom uvidíme, kam sa dostaneme. Po takýchto chvíľach ste proste sklamaní, ale viem, že po prestávke budem späť a vydám zo seba maximum. Dúfam, že budem mať konkurencieschopné auto, ale to uvidíme.”

O svojich schopnostiach holandský pretekár nepochybuje a verí, že Hamiltona by v rovnakom monoposte porazil. “Ja to vidím tak, že v aute dokážem ísť stále rýchlejšie ako ktokoľvek iný. Som si absolútne istý, že som rýchlejší ako Lewis. Veľmi dobre sa mi osvedčilo, keď o tom premýšľam takto. Ak by som si to nemyslel, tak by som spravil lepšie, keby som zostal doma.”

“Myslím si, že naše autá boli v úvodnej časti roka vyrovnané. Teraz je o trochu viac vpredu Mercedes a my musíme zabezpečiť, že sa im opäť aspoň vyrovnáme. Potom sa budem vedieť postarať o rozdiel,” myslí si Verstappen.

Pilot Red Bullu následne poukázal na to, že rozdiely medzi jazdcami Mercedesu sú častokrát menšie než rozdiely medzi ním a Sergiom Pérezom. Toto má byť dôkazom toho, že v aute strieborných šípov sa jazdí ľahšie a aj funguje o poznanie lepšie.

“Možno je to ľahšie, ak sa pozriete na druhého jazdca. V Mercedese sú Lewis a Valtteri v sobotu v kvalifikácii vždy celkom blízko jeden druhému. To znamená, že auto funguje správne,” vysvetľuje Verstappen. “U nás je to iné. Ak auto funguje pomerne dobre, Checo je vždy v tom boji. Ale v Maďarsku sme to mali náročnejšie. Síce sa aj tak kvalifikoval na štvrtom mieste, ale bol o viac než šesť desatín pomalší. Vtedy naozaj zbadáte, aká veľká je tá medzera.”

Súvisiace články

Diskusia