logo F1online.sk

Podľa Hornera bolo Hamiltonovo brzdenie nešportové

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2021

Záverečné momenty dnešnej kvalifikácie priniesli ďalší moment, ktorý medzi fanúšikmi vyvolal vlnu emócií. Réžia prenosu sa totižto venovala Lewisovi Hamiltonovi, ako vo svojom prípravnom kole napohľad brzdil Red Bully, ktorým hrozilo, že nestihnú odštartovať svoje posledné kolo. Podľa Christiana Hornera v tom bol úmysel.

Nuž a Sergio Pérez to svoje kolo napokon odštartovať ani nestihol. Max Verstappen sa takisto musel ponáhľať, uvedomoval si totiž, že za sebou má ešte tímového kolegu. Pri poslednom pokuse bol tak za Hamiltonovým zadným krídlom bližšie, než by si prial.

V rozhovore pre Sky Sports Christian Horner uviedol, že zo strany Lewisa Hamiltona sme dnes videli “trochu nešportového správania”. Komisári doposiaľ neoznámili, že by tento incident chceli prešetrovať, a napokon aj šéf Red Bullu skonštatoval, že ho to netrápi až tak, aby proti tomu protestoval.

Úmyslom Lewisa Hamiltona však rozumie. “Lewis mal na konte poriadne dobré kolo. Je jasné, že všetkých bude brzdiť, brzdiť a brzdiť, a našim autám, samozrejme, nedopraje kolo v čistom vzduchu.”

“Má však na to právo, mal pozíciu na trati. My s tým teda nemáme žiaden veľký problém. Všetko sa rozhodne zajtra,” skonštatoval Christian Horner určite si uvedomujúc, že ak chcel mať jeho tím istotu, že obaja piloti stihnú prejsť cieľom v časovom limite, mal skrátka vyraziť na trať skôr.

Napokon však šéf Red Bullu poznamenal, že podľa neho Hamilton v poslednom kole nemal veľký záujem na tom, aby si optimálne pripravil pneumatiky na záverečný pokus. Namiesto toho vraj špekuloval. Pomaly jazdil úmyselne, a to tak, aby Verstappenovi s Pérezom znemožnil útok na pole position, ktorú mal v tom čase vo vrecku práve Mercedes.

“Myslím si, že my sme sa viac koncentrovali na prípravu pneumatík, pretože na jeho časoch sme mohli vidieť, že sa ani len nepriblížili tomu kvalifikačnému pokusu. Zrejme ho viac zaujímalo to, čo sa deje za ním. Ale to je súčasťou hry,” uznal nakoniec.

Súvisiace články