logo F1online.sk

Dokument o Michaelovi Schumacherovi bude mať premiéru v septembri

Michael Schumacher na VC Japonska 2004
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala30. 7. 2021

Dlhoočakávaný dokumentárny film o živote Michaela Schumachera konečne uzrie svetlo sveta! Snímku o legendárnom pretekárovi si budeme môcť pozrieť už 15. septembra na streamovacej platforme Netflix.

Film s názvom SCHUMACHER bude prvý, ktorý bol nakrútený s podporou Schumacherovej rodiny. Vystúpia v ňom Michaelova manželka Corinna, deti Gina a Mick a tiež jeho brat Ralf Schumacher. Aj z tohto dôvodu sa však premiéra dokumentu posúvala; pandémia zmarila plány tvorcov, podľa ktorých sa mala premiéra uskutočniť pôvodne už pred dvoma rokmi.

V snímke sa objavia aj mnohé osobnosti zo sveta Formuly 1 ako Jean Todt, Bernie Ecclestone, Luca di Montezemolo, Flavio Briatore, Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, Damon Hill či David Coulthard.

Manažérka Michaela Schumachera Sabine Kehmová o filme hovorí ako o “darčeku rodiny pre ich milovaného manžela a otca”. “Michael Schumacher pretvoril obraz profesionálneho pretekárskeho jazdca a nastavil nové štandardy. Na jeho ceste za dokonalosťou nešetril seba ani svoj tím, viedol ich k najväčších úspechom.”

“Za jeho vodcovské kvality ho obdivujú po celom svete. Na túto úlohu hľadal silu doma, pri svojej rodine, ktorú si uctieva. Aby si zachoval toto súkromie a zdroj svojej sily, vždy prísne a konzistentne oddeľoval svoj súkromný život od verejného. Tento film vypovedá o oboch jeho svetoch. Je to dar rodiny pre ich milovaného manžela a otca.”

Producentka a režisérka filmu Vanessa Nockerová vysvetlila, že dôležitú úlohu zohrávala pri nakrúcaní aj Corinna Schumacherová. “Najväčšou výzvou pre tvorcov bolo nájsť balans medzi nezávislým stvárnením a zohľadnením rodiny. Corinna Schumacherová nás v tomto smere maximálne podporila.”

“Ona sama chcela, aby bol film autentický, aby Michaela ukázal, aký skutočne bol so všetkým dobrým aj zlým, bez akéhokoľvek prikrášľovania. Bola skvelá a odvážna, že nám dovolila spraviť to tak, ako sme chceli. A my sme rešpektovali jej hranice. Je to veľmi inšpiratívna a milá žena, ktorá na nás všetkých zanechala dojem,” doplnila Nockerová.