logo F1online.sk

Russell: Byť Hamiltonov tímový kolega by bolo úžasné

George Russell a Lewis Hamilton
© Twitter/Silverstone
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko29. 7. 2021

Už niekoľko týždňov sme svedkami početných únikov informácií, ktoré hovoria o možnom prestupe Georgea Russella do tímu Mercedes. Jedná sa však o nepotvrdené a neoficiálne informácie. Tentokrát však mladý britský pilot prezradil, že stať sa tímovým kolegom Lewisa Hamiltona by bolo podľa jeho slov „úžasné.“

Pre 23-ročného mladíka by spomínaný prestup znamenal výrazný krok vpred. Posledné tri sezóny totiž pôsobil v tíme Williams, prevažne na konci štartového poľa a bez zisku jediného bodu.

„Myslím si, že príležitosť byť tímovým kolegom takému chlapíkovi, akým je Lewis, by bolo úžasné, pretože podľa mňa je Lewis najlepší z najlepších,“ povedal Russell počas rozhovoru pre RTL.

„Nepochybne, jeho štatistiky sú rozhodne najlepšie zo všetkých čias, a ak chcete byť najlepší, ísť proti najlepším je jediná cesta,“ pokračoval George Russell.

„Som si istý, že každý jazdec by sa od človeka, akým je Lewis, so všetkými jeho skúsenosťami a so vzájomným rešpektom, ktorý má voči mnohým ľuďom, obzvlášť nám, veľa naučil,“ povedal pilot tímu Williams.

„Bojoval som s Maxom (Verstappenom), Charlesom (Leclercom), Estebanom (Ocon), so všetkými týmito ľuďmi, aj s Landom (Norrisom) počas celej mojej juniorskej kariéry. Všetci títo mladší chlapci, s ktorými som bojoval za posledných 10 rokov. Jediný, kto by bol nový, by bol Lewis, pretože je pochopiteľne jedným z najlepších,“ nešetril slovami chvály George.

„Je to skvelý chlap, fantastický jazdec a ja chcem bojovať s najlepšími. To je Lewis, Max, to je Charles, na čele štartového poľa je veľa ľudí,“ povedal Russell.

George si myslí, že jeho čas strávený „čakaním v poradí“ na výkonnejšie auto sa už naplnil a je pripravený zasadnúť aj do oveľa konkurencieschopnejšieho monopostu. To dokázal aj vlani na Veľkej cene Sachíru 2021, kde zastúpil Lewisa Hamiltona, počas jeho karantény.

„Každými pretekmi, ktoré absolvujete, ste skúsenejší a pripravenejší,“ povedal Russell. „Práve teraz sa cítim pripravený, verím vo svoje schopnosti. Chýbalo mi vzrušenie a tlak z pretekania vpredu a to je to, čím som žil.“

„Myslím si, že pretekať v roku 2019 bez akéhokoľvek tlaku bol taký zvláštny pocit, pretože som bol vtedy úplne sám so svojim tímovým kolegom Robertom (Kubicom). Posledné dva roky som mal malé pocity tlaku, ktorý tak milujem,“ pokračoval britský pretekár v službách tímu Williams.

„Podobne ako naposledy v Silverstone, v situáciách pod vysokým tlakom sa mi darí, ako aj vlani v Bahrajne, keď som jazdil pre Mercedes,“ uzatvára Russell. „Mám pocit, že v týchto situáciách podávam lepšie výkony, a chcem sa opäť ocitnúť v tejto pozícii, pretože sa cítim pripravený bojovať s pretekármi, s ktorými som bojoval počas celej svojej kariéry.“

Súvisiace články