logo F1online.sk

Wolff: Lewis sa nikdy nepokúsil ovplyvniť naše jazdecké rozhodovanie

Toto Wolff
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király28. 7. 2021

Mercedes sa naďalej rozhoduje o tom, kto bude od budúceho roku kolegom Lewisa Hamiltona. Môže to byť Valtteri Bottas, ktorého na tejto pozícii registrujeme od roku 2017, ale veľmi dobré šance má aj súčasný pretekár Williamsu George Russell.

Šéf Mercedesu Toto Wolff k tejto téme povedal už mnoho slov. Teraz však zdôraznil, že Lewis Hamilton na rozhodovanie nemá vplyv a ani sa do neho aktívne nezapája. Nerieši to.

„V Brackley musíme dať dokopy hlavy a záležitosť prediskutovať aj s Mercedesom…“ povedal Wolff, ktorého slová cituje viacero zdrojov, napríklad aj PlanetF1. „…aby sme spoločne prišli na to, ako by mala vyzerať naša jazdecká dvojica. Stretneme sa počas leta, dospejeme k rozhodnutiu a následne sa dohodneme na tom, ako to chceme odkomunikovať.“

Po stránke jazdeckých kvalít a rýchlosti to aktuálne vyzerá skôr na Russella, avšak po stránke nekonfliktnosti sa sotva nájde niekto lepší ako Bottas. Vedenie tímu stojí pred neľahkým rozhodnutím, pretože kooperácia Hamilton/Bottas fungovala a naďalej funguje de facto výborne.

Bývalý pretekár Giedo van der Garde v rozhovore pre Ziggo Sport naznačil, že kým bude Hamilton v Mercedese, Russell šancu nedostane. Podľa Wolffa však toto tvrdenie nie je založené na pravde.

„Lewis berie oba scenáre,“ zdôraznil Rakúšan. „Dobre rozumie aj všetkým pre a proti, ktoré hovoria v prospech a neprospech Valtteriho a Georga. Lewis sa rozhodnutie nikdy nepokúšal ovplyvňovať a nemá ani žiadnu preferenciu týkajúcu sa toho, kto by mal byť v aute. Vzťah s Valtterim mu vyhovuje a my to takisto vieme. Nikdy však nepovedal, že by bol radšej za to alebo ono.“