logo F1online.sk

Steiner ospevuje Russella: Klobúk dolu pred ním

George Russell
© Twitter/Williams
Ladislav Király
Ladislav Király27. 7. 2021

Šéf Haasu Günther Steiner je presvedčený o tom, že Mercedes má s Georgom Russellom jasný plán. Súčasne dodal, že ho považuje za „výnimočný talent“.

Russell pôsobí tretí rok vo Williamse, kde je ho do istej miery aj škoda. Trpezlivo však čaká na svoju šancu a vyzerá to tak, že v budúcom roku by už mohol byť v Mercedese.

„Klobúk dolu pred Georgom a pred tým, čo v aute v tejto chvíli predvádza,“ povedal Steiner v rozhovore pre RTL. „Už v minulom roku si viedol veľmi dobre. Dúfam, že aj naši pretekári budú vo svojom druhom a treťom roku rovnako dobrí.“

„V budúcnosti bude mať v F1 svoje slovo a bude môcť výrazne prehovoriť. Je mladý, rýchly a robí to dobre. Navyše je to aj milý a príjemný chlapec. Robí skvelú robotu. A áno, je na trhu, ale len na trhu Mercedesu. Osobne si myslím, že Mercedes veľmi presne vie, čo s ním chce spraviť.“

Russell už Williams do istej miery prerástol. Vyrástol však dostatočne na to, aby si zaslúžil šancu v Mercedese? „Jeho talent uvidíme až vtedy, keď bude v dobrom aute,“ vyjadril sa Steiner.

„A ak bude v dobrých autách konzistentný, bude z neho aj majster sveta. Ja mu v tomto smere verím a myslím si, že ak bude v správnu chvíľu v správnom aute, bude z neho majster sveta. Podľa mňa na to má potrebné schopnosti,“ dodal Günther Steiner.

Súvisiace články